avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCESIUNE

Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru.

In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc succesiunea in urma careia 7 dintre copii renunta la 1000 m2 loc de casa,bun imobil in acel moment in favoarea sotiei supravietuitoare cu cota 1/4 plus unul dintre copii cu cota de 3/4.La aparitia legii 18/1991,defunctul primeste de la stat 24.000 de m2,copii care au renuntat prin succesiune doar la cei 1000 m2,ce drepturi mai au,la cei 24.000 m2,sau cum se impart cei 24.000 m2?Si sotia supravietuitoare mai are vreun drept?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:51, 22 Iulie 2009
Banuiesc ca cei 24.000 m.p. sunt inscrisi intr-un Titlu de proprietate pe numele defunctului. Se poate face proces pentru partajarea Titlului de proprietate intre toti mostenitorii: mama si cei 8 copii, eventual se va tine cont in instanta de faptul ca mama si unul dintre copii au primit o parte din mostenire. In cadrul aceluiasi proces se va cere inscrierea dreptului de proprietate in Cartea Funciara pe numele mostenitorilor.
Da este un titlu de proprietate in care usnt trecuti cei 24.000 m2+1000m2 pe numele defunctui,iar ca mostenitori sunt trecuti doar sotia supravietuitoare si un copil.Nu ar trebuie sa fie trecuti toti mostenitorii(8 copiii+sotia supravietuitoare)?De ce pe titlu apare ca mostenitori doar sotia supravietuitoare si un copil?Este posibil sa fie un fals?
n-are cum sa fie un fals, mai de graba o greseala. cred ca o sa trebuiasca sa ridicati problema aceasta in instantaB-)
Titlul se elibereaza si in functie de cine a facut cerere la Legea 18/1991 pentru reconstituirea dreptului de proprietate dupa defunct. Daca doar sotia si un copil au facut cerere, doar ei au primit si doar pe numele lor s-a emis Titlu de proprietate.

S-ar putea cere in instanta includerea in titlu si a celorlalati mostenitori, insa daca nu au facut cerere, va fi mai greu sa si castige in instanta...
De acord cu Veronica, daca n-au facut cerere si au renuntat la mostenire... sanatate si drum bun! NU vad nicio greseala, cred ca exista titlu dat in conformitate cu legea 18.
In plus, nu consider ca exista sanse sa castige chiar in instanta.
Nu ceri, nu primesti, ceva de gen...

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)