avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

vreau sa stiu care este cota pentru urmatorii mostenitori, cat le revine fiecaruia din intreg? sotia supravietuitoare in raport cu un copil? cu doi copii? cu trei copii?
Indiferent de nr copiilor, cotele sunt urmatoarele:
1/4 sotia supravietuitoare
3/4 copiii mostenitori, indiferent de nr lor.
Atentie, masa succesorala e compusa din bunurile defunctului, daca a detinut bunuri in comun cu sotia, la masa succesorala va intra doar 1/2 din bunul comun, 1/2 apartinand sotiei.
1/4 sotia supravietuitoare, 3/4 n copii.
eu am vazut o succesiune in care la mama a revenit 1/4, dar la copii cate o 1/4 la fiecare, deci cele 3/4 se impart la cei 3 copii?
la mama pritenei mele a fost asa...sotia 2/8 , iar cei 2 copii cate 3/8
Sotia mea a mostenit o propietate cumparata de la stat prin legea 112/1995 compusa dintr-o locuinta cu 2 camere +2 holuri + 1 baie in suprafata de 60,90 mp , dar nu a fost si curtea de 61 mp vanduta . Pentru curte s-a platit chirie la RAEDPP pe toata perioada de la 06.12.1995 si pana anul acesta .
Intrebarea mea este : Cum se poate achizitiona si acesti 61 de mp de curte in mod legal pentru a avea intreaga suprafata in propietate ?

Alte discuții în legătură

Succesiunea mihai2petru mihai2petru tata a murit si mama vrea sa treaca toate bunurile pe numele ei ca nu se intelege cu doi copii care ii fac rau ce poate face? (vezi toată discuția)
Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune pungasa pungasa tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)