avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara! cu 1 luna in urma tatal meu a decedat, nu exista testament,mentionez ca am un frate si mama, ma intereseaza daca nu se face succesiunea in cele 6 luni bunurile ii revin mamei?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:28, 31 Martie 2011
in termen de 6 luni de la deces trebuie sa va exprimati obtiunea succesorala in fata unui notra.. ca acceptati mostenirea, ca renuntati la ea, ca o acceptati sub beneficiu de inventar.
apoi , puteti dezbate succesiunea oricand. daca trec insa 2 ani pana sa finalizati, veti plati impozit
in primul rand condoleante.
in cele 6 luni trebuie sa optati daca acceptati sau nu succesiunea.
dezbaterea se poate face oricand, recomandat este sa nu treaca mai mult de 2 ani de la data decesului defunctului intrucat va trebui sa achitatiimpozit catre stat in cuantum de 1% din valoarea masei succesorale.
vocatie succesorala au atat cei doi descendenti ai defunctului cat si sotia supravietuitoare.
important este sa dati declaratie de acceptare a succesiunii , la notar in termen de 6 luni de la data decesului defunctului .
sotia supravietuitoare poate culege intreaga masa succesorala doar in situatia in care ceilalti succesori renunta la dreptul de a succede sau , in mod fraudulos se declara unica mostenitoare a defunctului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral georgeion georgeion Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Nora fara copii poate mostenii averea socrilor? matei petru matei petru Parinti decedati, urmasi trei copii. Ulterior un copil moare, fara a avea descendenti doar sotie supravietuitoare. Cei doi fii in viata, au acceptat prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune apatrascu apatrascu Eu am deschis succesiunea dupa bunica. Cunosc masa succesorala si cunosc pasivul succesiunii. Doresc sa ma informez ce taxe platesc . Adica se taxeaza valoarea ... (vezi toată discuția)