buna seara. as dori sa cer parerea unui profesionist in legatura cu o problema de natura rutiera. X a fost amendat de catre politia rutiera cu 602 lei pentru depasirea vitezei legale (301 in 24 de h). Problema este urmatoarea: pe PV incadrarea juridica a faptei este incompleta intrucat este mentionat doar articolul 121, nu se stie din ce, am aflat ulterior ca e vb de Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006. In PV este mentionat doar faptul ca X a fost amendat,fara insa a se fi bifat si ridicarea permisului de conducere,desi acesta a fost luat. Intrebarea mea este urmatoarea: daca este vorba de o scapare atat de micuta, se poate invoca nulitatea procesului verbal? Va rog mult ... astept un raspuns.
Mentionez ca pe PV scrie ca a incalcat (urmeaza sa citez:) Art. 121 sanctionat de art. 102/3/c (nici macar nu au habar cum se noteaza un articol, alineat..). Va multumesc si astept un raspuns!
multumesc .. dar cred ca m-ati bagat si mai tare in ceatza ... nu stiu daca am gasit pe acolo ceea ce aveam nevoie,probabil e din cauza orei tarzii...
Multumesc mult pentru promptitudine!
Puteti contesta pv. in 15 zile. Veniti cu detalii referitoare la faptul care a fost viteza, daca permisul a fost ridicat pe baza de dovada, etc. Din cele explicate nu este caz de nulitate.