buna seara. as dori sa cer parerea unui profesionist in legatura cu o problema de natura rutiera. X a fost amendat de catre politia rutiera cu 602 lei pentru depasirea vitezei legale (301 in 24 de h). Problema este urmatoarea: pe PV incadrarea juridica a faptei este incompleta intrucat este mentionat doar articolul 121, nu se stie din ce, am aflat ulterior ca e vb de Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002, aprobat prin HG nr. 1391/2006. In PV este mentionat doar faptul ca X a fost amendat,fara insa a se fi bifat si ridicarea permisului de conducere,desi acesta a fost luat. Intrebarea mea este urmatoarea: daca este vorba de o scapare atat de micuta, se poate invoca nulitatea procesului verbal? Va rog mult ... astept un raspuns.
Mentionez ca pe PV scrie ca a incalcat (urmeaza sa citez:) Art. 121 sanctionat de art. 102/3/c (nici macar nu au habar cum se noteaza un articol, alineat..). Va multumesc si astept un raspuns!
multumesc .. dar cred ca m-ati bagat si mai tare in ceatza ... nu stiu daca am gasit pe acolo ceea ce aveam nevoie,probabil e din cauza orei tarzii...
Multumesc mult pentru promptitudine!
Puteti contesta pv. in 15 zile. Veniti cu detalii referitoare la faptul care a fost viteza, daca permisul a fost ridicat pe baza de dovada, etc. Din cele explicate nu este caz de nulitate.
Amenda radar
AlexCucu
Buna seara,
Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza.
Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)