avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Din prima casatorie a rezultat un copil. Mentionez ca acel copil a ramas in custodia bunicilor din partea mamei inca de la cativa anisori in urma divortului. Dupa mai multi ani cand copilul era deja major, tatal s-a recasatorit, a rezultat un alt copil iar dupa alti 33 ani tatal a decedat. Primul copil a decedat si el inasa in urma sa au ramas asa zis nepoti ai tatalui decedat. Intrebarea este daca acesti asa zis nepoti au dreptul la mostenire bunurilor dobandite in a doua casatorie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:58, 2 Aprilie 2011
da, au dreptul exact la cat ar fi mostenit tatal lor daca era in viata
descenendentii au vocatie succesorala si vin la succesiune prin reprezentare.
vor culege cota ce se cuvenea tatalui lor.
Sa inteleg ca au aceleasi drepturica si copilul care a ramas din a doua casatorie in timpul careia s-au dobandit toate bunurile?
totusi cum se face imaprtirea, sotia in viata, copilul in viata si familia copilului din prima casatorie. In ce proportii se imparte?
daca bunurile sunt comune cu cea de-a doua sotie, jumatate sunt ale sotiei si numai jumatate din ele intra in masa succesorala. din aceasta jumatate, sotia mosteneste 1/4, iar restul de 3/4 se imparte la 2, o parte o ia copilul din casatorie, iar ce-a de-a doua si-o vor imparti nepotii, egal
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)