avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Din prima casatorie a rezultat un copil. Mentionez ca acel copil a ramas in custodia bunicilor din partea mamei inca de la cativa anisori in urma divortului. Dupa mai multi ani cand copilul era deja major, tatal s-a recasatorit, a rezultat un alt copil iar dupa alti 33 ani tatal a decedat. Primul copil a decedat si el inasa in urma sa au ramas asa zis nepoti ai tatalui decedat. Intrebarea este daca acesti asa zis nepoti au dreptul la mostenire bunurilor dobandite in a doua casatorie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:58, 2 Aprilie 2011
Va multumesc, insa mi se spunea de acel termen de 6 luni de la deces, in situatia in care au trecut mai multi ani de la deces mai e valabila aceasta varianta cu publicarea in ziare?
Iar in situatia in care fac acest lucru iar ei nu se prezinta, este necesar sa-i fac notarului cunoscut acest aspect?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
DAN 27, utilizator
depinde de situatie. nu am vazut actele asa ca ma voi pronunta generic. daca ati facut certificatul de mostenitor si nu ati stiut/declarat existenta altor mostenitori undeva este scris ca nu sunt renuntatori in baza art 700 Cpc. Deci daca respectivii afla acel certificat este atacabil in justitie. Este adevarat ca legiuitorul cere declansarea succesiunii in 6 luni de la deces dar nu e mai putin adevarat ca dreptul la proprietate este consfintit prin constitutie. Ganditi-va la toate procesele in revendicare care au avut la baza certificate de mostenitor cu succesiunea declansata peste multi ani deci... este greu de dat un raspuns absolut sigur fara date exacte si mai ales fara citirea documentelor.
Nu am facut nimic, sunt doi ani de la deces si vreau sa ma informez care e varianta cea mai avantajoasa pt mine in sensul dezbaterii mostenirii, nu exista acte care sa ajute...
din pacate, asa cum va spuneam, nu aveti cum sa ignorati existenta celorlalti mostenitori, tineti cont ca fii din casatorie sau din afara casatoriei dar recunoscuti au rezerva testamentara prin lege, deasemenea erezii lor. daca sunt frati vitregi au o cota din dreptul parintelui respectiv. doar daca se prezinta in persoana la notar si dau declaratie in mod expres ca renunta la partea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)