avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Din prima casatorie a rezultat un copil. Mentionez ca acel copil a ramas in custodia bunicilor din partea mamei inca de la cativa anisori in urma divortului. Dupa mai multi ani cand copilul era deja major, tatal s-a recasatorit, a rezultat un alt copil iar dupa alti 33 ani tatal a decedat. Primul copil a decedat si el inasa in urma sa au ramas asa zis nepoti ai tatalui decedat. Intrebarea este daca acesti asa zis nepoti au dreptul la mostenire bunurilor dobandite in a doua casatorie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 12:58, 2 Aprilie 2011
Cred ca am inteles, va multumesc
Subscriu la ce v-a spus gi_jane 2 .Aceasta este impartirea mostenirii care se va face la notariat . Daca partile nu se inteleg se va ajunge in instanta .Aveti grija ca nepotii sa face declaratii de acceptarea succesiunii bunicului lor in termenul de 6 luni de la deces .
Au trecut deja doi ani de la deces, nu inteleg ce e cu 6 luni dar va rog sa-mi spuneti cum stau lucrurile in stuatia data.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
DAN 27, utilizator
daca nepotii au avut cunostinta de decesul bunicului, trebuia ca ei sa-si exprime printr-o declaratie in fata notarului, obtiunea cu privire la mostenirea bunicului, c-o accepta, ca renunta, ca o accepta sub beneficiu de inventar.
daca in timpul asta nu au facut nimic in sensul asta desi au fost anuntati de deces, pot fi considerati straini de mostenire. acest fapt e constatat de instanta, cand dezbateti succesiunea dupa defunct
Va multumesc insa in situatia in care nimeni nu a stiut nimic de nimeni niciodata, nepotii stiu probabil ca mama lor a avut un tata iar eu am auzit ca sora vitrega decedata ar avea copii insa pe unde este fiecare dintre noi nu s-a stiut niciodata. Practic banuim fiecare ca ceilalti exista insa nu stim nimic unii de altii. In aceasta situatie, dupa doi ani de la deces cum se pune problema?
Doar pentru faptul ca banuiesc ca exista acesti nepoti aveam obligatia sa fac cercetari sa vad daca intr-adevar exista, unde sunt si sa-i anunt??? Nici macar pe sora vitrega nu am vazut-o niciodata...
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
DAN 27, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)