Din prima casatorie a rezultat un copil. Mentionez ca acel copil a ramas in custodia bunicilor din partea mamei inca de la cativa anisori in urma divortului. Dupa mai multi ani cand copilul era deja major, tatal s-a recasatorit, a rezultat un alt copil iar dupa alti 33 ani tatal a decedat. Primul copil a decedat si el inasa in urma sa au ramas asa zis nepoti ai tatalui decedat. Intrebarea este daca acesti asa zis nepoti au dreptul la mostenire bunurilor dobandite in a doua casatorie.
Va multumesc
dvs stiti ca aveti o sora...undeva. daca ziceti asta la notar cu ocazia dezbaterii succesiunii dupa tata, o sa va trimita sa dezbateti succesiunea in instanta (pt ca nu puteti da de sora sau de mostenitorii ei sa-i chemati pt dezbaterea succesiunii).
daca spuneti la notar ca numai dvs sunteti mostenitor si mai aduceti si martori, notarul va elibera numai dvs certificat de mostenitor, dar daca nepotii afla in timp.. pot cere in instanta.. anularea acelui certificat.
stati , va ganditi si vedeti pe ce cale o apucati
Va multumesc :)
Acum am inteles si sunt lamurit perfect, nu am interes sa fac dezbaterea mostenirii, asta se va intampla probabil candva dupa decesul mamei si in cazul in care voi dori sa vand, probabil peste multi ani.
Iar referitor la varianta cu notarii probabil voi gasi unul cu mai putin interes sa ma trimita in instanta... :)
Apropo, in cazul decesului mamei, proportia de impartire se va schimba sau toata partea mamei imi revine in exclusivitate?
toata mostenirea mamei revine copiilor ei (numai dvs, daca sunteti singurul). insa, ca sa stiti care e partea mamei ce-o mosteniti, ajungeti la dezbaterea succesiunii dupa tata :)
Faptul ca dvs. sunteti singura care va obositi sa-mi raspundeti ma obliga sa va spun ca sunteti cea mai draguta, va multumesc mult si raman f dator in cazul in care as avea posibilitatea sa si rezolv aceasta datorie.
VA MULTUMESC MULT.
succesiunea se dezbate chemand la masa succesorala pe toti cei cu vocatie succesorala. deci daca aveti cunostinta de eventuali frati, surori sau descendenti ai acestora, este bine sa indepliniti toate formalitatile necesare dezbaterii succesiunii. Daca nu aveti cunostinta de adresele lor, publicati in 3 ziare nationale, cu 60 de zile inainte de dezbaterea sucesiunii un anunt cu data ora locul si numele notarului si faptul ca sunt invitati la dezbaterea succesiunii. acest lucru va va scuti de eventuale procese in ce priveste dreptul la mostenire. in rest subscriu intru totul la ceea ce a afirmat colega gi_jane2.