Buna ziua . Sunt in proces de divort cu fosta sotie din martie 2009 . S-a terminat procesul de fond . Instanța mi-a dat voie sa iau pe fiul meu in 1si al 3 weekend La domiciliul meu , si mi-a pus pensie alimentara in cuantum de 450/luna de la inceputul procesului , cu toate ca eu am salariu de 700 lei lunar si am contribuit cu bunuri in valoare de aproximativ 400 lei lunar . Am si copii xerox de la bunurile cumparate . Mai am de La Stat o indemnizatie lunară de 1900 lei,dar ea nu este considerată venit conform L341/2004 art.5alin2 . Fosta soție a depus Apel ca nu este de acord cu acest program in Octombrie 2010. Am depus si eu Apel , pe motivul ca nu sunt de acord cu pensia , deoarece indemnizatie nu este considerată venit si eu am contribuit La creșterea copilului meu . Din acel
Oment fosta soție si părinții ei nu mai mi-au dat voie sa-mi vad copilul . Am deschis un proces de Ordonanța Presedentiala . In prima instanța care s-a judecat La Judecătoria de unde este ea . Instanța mi-a dat voie sa vad copilul La domiciliul fostei sotii in 1 si a 3 duminica in intervalul orar 10.00-18.00 . Am făcut recurs La hotărârea data de către Judecătoriei , La tribunalul din județul de unde este ea. Am câștigat dreptul prin Decizia Civilă data in 16.02.2011 sa- mi vad copilul in prima duminica in intervalul orar 10.00-18.00 si sa-l iau acasă La mine in al 3 weekend . Imediat ce sa dat Decizia Civilă am scos Certifigat de Grefa . Decizia Civilă La Ordonanța Presedentiala nu s-a r:)edactat nici pana in ziua de azi . Am fost in luna Februarie sa-mi iau copilul acasă in al 3 weekend , dar nu a vrut sa mi-l dea . Am depus 2 plângeri La poliția din comuna pentru inFractiunea
de neaplicare a Hotărârii Judecatoresti art.271cp precum si pentru art 307cp . Precum si ptr ca a amenințat ca decât sa mi-l dea mie mai bine se omoara si ea si omoara si copilul . Drept ptr care am solicitat ajutor La DGASPC si La autoritatea tutelara din cadrul primăriei , care au spus ca nu-mi pot acorda asistenta. 1. Ce mă sfatuiti sa fac? 2. In procesul de Apel pot sa mai cer pe lângă ce am cerut in cererea de Apel si reincredintarea copilului ? Deoarece cred ca a luat-o razna prin declarațiile pe care le face si prin faptul vca nu-mi da voie sa vad copilul si sa-l iau acasă . Multumesc
Buna ziua am citit mesajul dumneavoastra si cu toate ca nu va pot ajuta cu un sfat juridic as avea o intrebare in legatura cu indemnizatia pe care o primiti conform legi 341/2004 . sotul meu primeste aceeasi indemnizatie fiind ranit in revolutia din 1989 pana de curand fetele lui din prima casatorie au locuit cu noi ,momentan au ales sa locuiasca cu mama lor intrebarea mea ptr. dumneavoastra este daca ati depus in timpul procesului inscrisul cu legea 341/ 2004 lpentru stabilirea pensiei alimentare deoarece noi am discutat cu avocata care ne reprezinta in proces si d-na ne-a spus ca nu s-ar lua in considerare aceasta lege iar pensia alimentara s-ar stabili la venitul total adica pensia de stat + indemnizatia
va multumesc pentru orice indrumare ati putea sa-mi dati
Nu este considerată venit . Scrie chiar in Legea 341/2004 art5 . Vb cu soțul sa ceara de La SSPR o adeverinta care sa o folosească in instanța . Direct La Ministru Secretar de Stat
In apel n u se pot face cereri noi astfel ca nu puteti solicita in apel reincredintarea copilului. In apel se vor avea in vedere doar motivele de apel scrise.Puteti face o cerere noua de reincredintarea minorului, insa acela nu e un motiv de reincredintare .Astreptati sa se judece apelul si sa ramana sentinta de finitiva si va ramane programul stabilit la fond.
Separat faceti o cerere de urgentarea redactarii pentru ordonanta si va adresati unui executor judecatoresc .
multumim pentru sfat si sper spre binele copilului in primul rand sa incercati sa rezolvati aceasta problema poate mama isi va da seama ca aceasta "ambitie " prosteasca din puncul meu de vedere nu face bine nimanui ci din contra . Ar trebui sa inteleaga ca chiar daca relatia dintre dumneavoastra nu poate continua copilul trebuie sa creasca atat cu mama alaturi cat si cu tatal . Mult succes in continuare