avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietari persone fizice - 50%+50%
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietari persone fizice - 50%+50%

Urmare a unei relatii sentimentale, care avea ca scop casatoria, una dintre cele 2 persoane a intrat in posesia a 50% dintr-un apartament (pe CF este cu 50%). Acest lucru a fost intermediat si ajutat de cealalta persoana fizica. Mai precis, persoana "initiala" (posesoare a 50%) a ajutat in procesul de cumparare noua persoana, luand un imprumut bancar, acest adaos fiind absolut necesar pentru ca vanzatorul sa semneze contractul de vanzare-cumparare ptr ceilalti 50%.Situatia sentimentala a involuat, in momentul de fata nemaifiind in discutie casatoria.Noua persoana, care a cumparat ,a cerut in prima etapa o anumita suma de bani - cu mult peste suma pe care a "cheltuit-o" , iar ulterior a solicitat pentru a-si recupera banii -vanzarea imobilului si impartirea sumei -conf CF.Mentionez ca "noua persoana"- care este de nationalitate romana, dar are cetatenie straina, nu locuieste in Ro, nu a locuit nicioadata in imobil si nu a achitat niciodata niciun fel de cheltuieli.Am incercat sa rezum situatia in aceste cateva fraze dar nu stiu daca am reusit sa surprind esentialul si sa ma fac inteles .Ce as dori sa stiu - daca cineva ma poate edifica - ce sanse am, ca printr-un proces si o hotarare judecatoresca sa ajung sa pot rascumpara ceilalti 50% - nu la pretul cerut ci la un pret stabilit prin hoatrare judecatoreasca. Va multumesc , celor care vor avea rabadare sa citeasca ce am scris precum si celor care imi vor da unele indrumari in rezolvarea problemei mele
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 19:57, 13 Iunie 2008
Mai exact, A si B aveau o relatie sentimentala. A a ajutat pe B cu un credit bancar pentru a cumpara 50% dintr-un imobl, pe cealalta cota de 50% fiind proprietar C?

Exista vreo dovada scrisa ca A a dat banii respectivi lui B, care i-a folosit la achizitionarea imobilului. Mai sunt de platit rate la credit?
Daca aveti calitatea de coproprietar in contractul de vanzare-cumparare aveti sanse mari sa obtineti hotarare judecatoreasca asa cum vreti.

avocat Claudiu Lascoschi
se obtine ceea ce doriti face prin instanta, unde, in cadrul litigiului, se va face o expertiza in vederea stabilirii valorii de piata a imobilului respectiv si, daca sunteti copoprietari, iesirea din indiviziune ( unul va ramine cu apartamentul si celalalt va plati cei 50% in bani, i conform valorii din expertiza - admisa de instanta).
avTodincaVeronica a scris:

Mai exact, A si B aveau o relatie sentimentala. A a ajutat pe B cu un credit bancar pentru a cumpara 50% dintr-un imobl, pe cealalta cota de 50% fiind proprietar C?

Exista vreo dovada scrisa ca A a dat banii respectivi lui B, care i-a folosit la achizitionarea imobilului. Mai sunt de platit rate la credit?

Multumesc ptr raspuns/A-este coprporietar initial cu 50%, B-a devenit coproprietar, in conditiile descrise.Nu exista C.Fiind vorba de o relatie ce avea ca scop final casatoria, nu am avut "tupeul" sa fac un act scris pe aceasta tema, iar acum ...Singura dovada- care nu cred ca poate constitui o dovada palpabila in instanta, este creditul ptr nevoi personale luat de A, pe o perioada de 5 ani .Da, mai sunt rate de platit de catre A.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca aveti calitatea de coproprietar in contractul de vanzare-cumparare aveti sanse mari sa obtineti hotarare judecatoreasca asa cum vreti.

avocat Claudiu Lascoschi

Multumesc ptr raspuns/In CF suntem 50%-50%, deci coproprietari.Problema care mi-o pun eu, este, care dintre cei 2 coproprietari A si B, are cele mai mari sanse - adica ce conditii ar trebui sa indeplinesca ca, printr-un proces si o hotarare judecatoreasca sa poata sa despugubesca pe celalalt coproprietar, iar valoarea despagubirii sa nu fie impusa de copropretar, ci sa fie cea stabilita de un expert evaluator.Trebuie sa mai amintesc, ca in momentul de fata coproprietarul A- este "in posesie"- adica are cheile proprietatii .

Alte discuții în legătură

Despagubire pentru coproprietar adina888 adina888 Buna ziua.As dori sa ma ajutati intr-o problema.Suntem 3 proprietari pe un apartament (25%,25%,50%).unul dintre proprietari care are 25% ar dori sa isi ... (vezi toată discuția)
Executare silita , proprietar doar 50% dintr-un imobil hambra hambra Detin un apartament impreuna cu soara mea 50% + 50%. Sora mea a facut un credit de nevoi personale pe care nu l-a achitat. Cum se poate face executare ... (vezi toată discuția)
Casa greu partajabila belcris14 belcris14 CE SE INTAMPLA DACA O CASA ESTE FOARTE GREU PARTAJABILA (SAU DELOC) SI LA PARTEA FINANCIARA NU NE INTELEGEM (SUNTEM 2 COPROPIETARI,EU LOCUIND DE 30 DE ANI) ? ... (vezi toată discuția)