buna dimineata. va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. sotul meu este curier. ieri i-a fost data o decizie prin care i se imputa o suma de bani. motivul: masina pe care o foloseste numai la serviciu consuma mai mult decat prevede cartea tehnica. el cand a preluat aceasta masina consuma mult mai mult. nimeni nu s-a sesizat atunci. ce putem face sa nu se impute banii? intr-un fel sau altul a fost acuzat ca fura motorina. verificari nu au fost facute. decizia a fost data pur si simplu in urma consultarii foilor de parcurs. va rog sa imi spuneti ce putem face sa rezolvam problema. va multumesc.
O masina care consuma exagerat de mult combustibil este foarte posibil sa nu corespunda din punct de vedere al exigentelor legale privind poluarea mediului si, daca este necorespunzatoare, i se suspenda dreptul de circulatie prin retinerea Certificatului de inmatriculare. Masina are ITP la zi? E facut pe real sau prin plata spagii? Un test facut la reprezentanta RAR v-ar edifica in aceasta privinta.
Pe de alta parte, sotul a primt masina cu proces verbal? Sunt mentionate in acesta si date referitoare la starea tehnica a autovehiculului, care, dupa parerea mea, sunt obligatorii in astfel de situatii? A facut sotul dvs. vreun referat de informare prin care sa aduca la cunostinta angajatorului ca autovehiculul consuma exagerat de mult fat de prevederile din cartea tehnica a acestuia?
Puteti depune contestatie la decizia de imputare si sa solicitati testarea masinii. Consultarea unui avocat ar putea sa va fie de un real folos.
masinile din parcul lor auto sunt periodic verificate. cand a luat masina a luat-o pe proces verbal insa nu era specificat nimic privind starea tehnica.in curierat cand ti se da masina procesul verbal e cu privire la starea tehnica normala (adica functioneaza), ca are 4 roti, huse, radio sau mai stiu eu ce. nu merg cu tine sa vezi ca i se face itp. o sa conteste decizia. multumesc.
Pentru a fi avantajat in ceea ce ar putea urma, sotul trebuie nu doar sa conteste decizia, ci sa si solicite conducerii efectuarea unui test sau a unei expertize tehnice care sa dovedeasca situatia reala privind consumul de carburant.
Orice hartie se va depune cu nr. de inregistrare deoarece, in cazul refuzurilor, acestea vor deveni probe.
Problema este ca daca masina e dusa la rar ea o sa aibe consumul aproape de cel prevazut in cartea tehnica. pe traseu cu incarcatura normal ca masina are cu totul alt consum. pot cere sa se efectueze un test in prezenta lui. in sensul sa vina un supraveghetor cu el cand face plinul, sa stea cu el o zi intreaga si pe urma sa se calculeze consumul? daca se opun ce pot face?
Dvs. trebuie sa solicitati aceste lucruri prin documente scrise si inregistrate, pe ton politicos si ferm.
Daca refuza, dar nici nu anuleaza Decizia de imputare, consultati un avocat pentru a solutiona problema pe cale juridica. E bine sa aveti copii ale foilor de parcurs pentru perioade oricat de indepartate (daca va avantajeaza), eventual chiar de dupa luarea masinii in primire. Faceti acest lucru pana sa va manifestati in scris dezaprobarea fata de decizia de imputare.
Control rar
payty
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt drepturile pe care le am in cazul in care sunt oprit de un control facut de laboratorul mobil RAR.
Sunt posesorul ... (vezi toată discuția)