avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contract Enel-casa bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contract Enel-casa bun comun

Buna ziua!
Suntem divortati dar nu am facut procesul de partaj.Locuim amandoi in acelasi imobil care este bun comun, obtinut prin cumparare.Contractul pentru furnizarea energiei electrice era incheiat intre Enel si fostul meu sot.Un timp am platit eu pentru a putea avea curent, dar ne mai putand suporta aceste cheltuieli ( si partea lui de consum) , am hotarat sa nu mai platesc.Acum am rama fara curent electric.Nu este deloc confortabil sa stai fara curent, asa ca am fost la cei de la Enel si am vorbit, am facut o cerere de bransare.Bransarea se va face pentru cele doua camere in care locuiesc eu si copiii, voi avea contor separat.Intrebarile mele sunt:
1.Poate el( fostul sot) sa conteste acel contract incheiat de mine, in sensul ca, sa nu fie de acord cu faptul ca eu m-am racordat la reteaua de curent electric?
2. Din punct de vedere juridic poate sa fac ceva sa impiedice acest lucru( racordarea la curent)?
3.Camera in care locuieste el si-a incuiat-o, la fel si eu, am incuiat cele doua camere in care locuiesc eu cu copiii, in cazul in care ar fura curent, ar fi clar furt in baza art.220 din CP?
Multumesc din suflet celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: admin12 , utilizator 16:34, 1 Aprilie 2011
De ce nu solutionati problema prin partaj?Va stresati gratuit si inutil. Nu e nici o problema, ENEL va va lua banii oricaruia dintre coproprietari ,sotul are voie sa se branseze la curentul dvs. ,doar e acelasi imobil, nu su nt doua.Nu ati rezolvat nimic cu asta.
1)Nu poate sa conteste nimic...,vor fi doua contoare...
2)Nu poate nimeni sa incalce dreptul unei persoane de a beneficia de un serviciu
3)Daca fura curent..,da aveti dreptate....
cazacuioana a scris:

De ce nu solutionati problema prin partaj?Va stresati gratuit si inutil. Nu e nici o problema, ENEL va va lua banii oricaruia dintre coproprietari ,sotul are voie sa se branseze la curentul dvs. ,doar e acelasi imobil, nu su nt doua.Nu ati rezolvat nimic cu asta.

Nu am deschis inca procesul de partaj intrucat implica cheltuieli pe care eu la acesta ora nu le pot suporta.In proportie de 90% imi intretin cei 2 copiii aflati la facultate.A trebuit sa aleg intre a face partaj si a avea liniste si a-mi purta copiii la scoala.Am ales varianta a doua.Sper sa pot face acest lucru in viitorul apropiat.
Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)