avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... OUG 39/2010 ARTICOLUL 122-2 Dobânzi ºi penalitãþi ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

OUG 39/2010 ARTICOLUL 122-2 Dobânzi ºi penalitãþi de întârziere în cazul contribuabililor pentru care s-a pronunþat o hotãrâre de dizolvare (radiere)

Buna-ziua,

Am o intrebare legata de obligatiile fiscale ale unui PFA la norma de venit dupa radiere. Este valabil OUG 39/2010 ? :
“ARTICOLUL 122^2 – Dobanzi si penalitati de intarziere in cazul contribuabililor pentru care s-a pronuntat o hotarare de dizolvare
(1) Pentru creantele fiscale nascute anterior sau ulterior datei inregistrarii hotararii de dizolvare a contribuabilului la registrul comertului, incepand cu aceasta data nu se mai datoreaza si nu se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere.
(2) In cazul in care prin hotarare judecatoreasca irevocabila a fost desfiintat actul care a stat la baza inregistrarii dizolvarii, se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere intre data inregistrarii la registrul comertului a actelor de dizolvare si data ramanerii irevocabile a hotararii de desfiintare.”

Ma intereseaza acest aspect deoarece dupa o vizita la finante, am plecat speriat de doua functionare care mi-au adus la cunostinta ca am de stins o datorie de anul trecut care este aproape de limita de cele 90 de zile dupa care se vor percepe penalitati de 15% / zi in valoarea datoriei. Tin sa mentionez ca incepand cu data de 25 Martie am incetat activitatea pe PFA-ul respectiv (cu alte cuvinte l-am radiat din Registrul Comertului)

Intrebarile mele sunt:

1) Se mai calculeaza dobanzi / penalitati dupa data de 25 Martie, data la care a fost radiat PFA-ul?

2) Daca se depaseste termenul de 90 de zile, penalitatile sunt de 15% pe zi ori 15% din totalul sumei datorate + dobanzi?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dudutz , utilizator 11:43, 6 Aprilie 2011
penalitatile se calculeaza de la data scadentei si pana la data radierii de la orc
Multumesc mult pentru raspuns!

Sa inteleg ca cei de la anaf, fie nu cunosc procedurile / codul fiscal, fie duc o campanie de dezinformare...
15% din valoarea sumei datorate,nu pe zi.
Multumesc pentru lamurire!
pentru creantele fiscale nascute anterior sau ulterior datei inregistrarii hotararii de dizolvare a contribuabilului la registrul comertului, incepand cu aceasta data nu se mai datoreaza si nu se calculeaza dobanzi si penalitati de intarziere, iar penalitatile se calculeaza de la data scadentei si pana la data radierii

Alte discuții în legătură

Se mai aplica penalitati si dobanzi dupa radierea pfa? tzitzi tzitzi Buna ziua. Am avut un PFA din 2006, radiat in iunie 2010. Nu am platit cuantumul total al impozitelor datorate, s-au cumulat majorari si acum am poprire pusa ... (vezi toată discuția)
Plata impozit forfetar si calcul penalitati vali poe vali poe buna ziua vreau sa merg maine la administratia financiara sa platesc celebrul impozit minim pentru o firma dizolvata juduciar si cu cifra de afaceri 0 am de ... (vezi toată discuția)
Penalitatea de nedeclarare se suspenda la radiere srl? sava.eugen sava.eugen Buna Dragilor, Va scriu cu urmatoarea intrebare. Sa presupunem ca un element generator de taxa este raportat incorect in 01.01.2018. La 01.01.2019 ... (vezi toată discuția)