avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptie raspundere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptie raspundere penala

furt , cu pedeapsa de 3 ani. care e durata de prescriptie a raspunderii penale pentru aceasta pedeapsa? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 17:22, 3 Aprilie 2011
cred ca este vorba de termenul de reabilitare
daca pedeapsa a fost de 3 ani, reabilitarea poate fi ceruta dupa 4 ani la care se mai adauga jumatate din pedeapsa, in total 5 ani si jumatate
Cred ca e vorba despre prescriptia executarii pedepsei, daca exista pedeapsa de 3 ani.
Termenul de prescriptie ar fi de 8 ani in acest caz, adica 5 ani, termenul de prescriptie plus durata pedepsei aplicate.
Avand in vedere ca va referiti la o pedeapsa deja stabilita de 3 ani inchisoare, trebuie sa calculati termenul de prescriptie a executarii pedepsei inchisorii stabilita prin hotarare penala definitiva si irevocabila.
Potrivit art. 126 alin.1 lit.b) din Codul penal, termenul de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică este de 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată (3 ani in cazul de fata).
Asadar, termenul de prescriptie a executarii pedepei de 3 ani inschisoare este de 8 ani.
Mesaj reeditat
@ teona11
Data post: Vineri, 1 Aprilie 2011, 17:40
Forum Drept penal - probleme serioase cu dreptul
Subiect prescriptie raspundere penala

care e termenul de prescriptie penala pentru un furt de 3 ani? (5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii stricte intre un an si 5 ani)?
pedeapsa inca nu se executa, detinutul executa o alta pedeapsa.

Alte discuții în legătură

Cazier curat? ionel91 ionel91 Acum aproximativ 2 ani am primit o pedeapsa de 3 ani jumatate cu suspendare pentru furt calificat . Pot face cerere pentru a sterge cazierul? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in ce cazuri se aplica prescripția de la pedeapsa ... racovita_diana racovita_diana Buna ziua ! In ce cazuri se aplica prescripția de la pedeapsa ? Se poate aplica in cazul in care detinutul nu a executat pedeapsa sau a executat-o in ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)