avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua
Imi puteti spune si mie cat este pensia alimentara minima daca nu lucrez si nu am nici un venit.Sau cat pot sa iau copilul acasa daca el are 1 an si 8 luni
Astept un raspuns pe mail bodo_sbi@yahoo.com sau aici
Va multumesc
O zi buna
In situatia in care nu lucrati pensia va fi stabilita in functie de venitul minim pe ecomie(1/4 din acesta in situatia unui singur copil).
Copilul il veti putea lua acasa numai in situatia in care aveti stabilit un program de legaturi personale cu acesta(vizitare minor) stabilit de instanta.
Daca nu exista o astfel de hotarare,aveti posibilitatea sa va adresati in justitie,prin actiune, in acest sens impotriva mamei copilului si in contradictoriu cu Autoritatea tutelara.
si daca ulterior isi gaseste un serviciu m dar mama copilului se sesieaza peste 5 luni..si fc plangere? iar pensia in loc de 150 lei e stabilita la 300. va plati tatal din urma?
nu ,din momentul introducerii noii actiuni
Atata timp cat isi onoreaza obligatia stabilita de instanta,in cuantumul stabilit si nu s-a formulat de catre mama o cerere de majorare a pensiei,care sa nu fi fost onorata cu rea credinta doua luni de catre tata,nu se poate formula o plangere penala pentru abandon familial.
Pensia se plateste ,in general, de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere paul02 paul02 Acum 12 ani am divortat si mi sa stabilit,pentru a plati, o pensie alimentara de 410000 lei,bani pe care i-am platit,la inceput, prin mandat postal apoi in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna dimineata!as dori sa ma lamuriti cu o chestie.deci eu am primit ieri sentinta definitiva de divort.de cand trebuie sa pletesc pensia alimentara?si daca nu ... (vezi toată discuția)