avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am nevoie de ajutor

imi puteti spune in baza carui articol se poate da in judecata o firma care a adus prejudicii de imagine unei alte firme din cauza ca pe etichetele confectionate pentru beneficiar firma prestatoare a scris ETALONONUL CALIATATII in loc de ETALONUL CALITATII.Beneficiarul a livrat pe piata produse cu aceasta eticheta pana cand a observat greseala.Se poate da in judecata firma prestatoare?
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 13:45, 20 Iunie 2008
nu stiu in cemasura ati putea primi daune, pt. ca prejudiciul este destul de mic... acum nu stiu ce sa zic, merita incercat... dar totusi nu e o atingere grava a imaginii
pe mine ma intereseaza arrticolul in baza careia se poate cere asta
In cazul societatilor comerciale ,astfel de prejudicii de imagine pot fi acoperite in forma speciala a actiunii de concurenta neloiala ,reglementata de legea 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale.
nu stiu insa cu ce mijloace de proba ar putea fi dovedita aceasta fapta ca fiind concurenta neloiala si nu doar o simpla greseala de tipar.
Exact, aici nu se incadreaza cu nimic in prevederile legii privind concurenta neloiala, aici este o simpla greseala de tipar.

Alte discuții în legătură

Prejudiciu adus de o firma unei alte firme nicole28C nicole28C ce articol reglementeaza prejudiciul adus de o firma unei alte firme prin tiparirea gresita a etichetelor unor produse? (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala oarfa oarfa Se considera [b]concurenta neloiala[/b], fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Comercializare parfumuri care miros ca cele originale lucian2peu lucian2peu Buna ziua, Doresc sa vand parfumuri de o marca proprie (ca D&P) pe net si as dorii sa stiu cum pot scrie in descrierea parfumului incat sa fie legal. Daca ... (vezi toată discuția)