Buna ziua,
S-a dat o hotarare in cadrul AG...cu termen finalizare 31 dec.2010. Pana la data respectiva nu a fost pusa in aplicare de catre presedintele asociatiei... iar de la 01. ianuarie 2011 se schimba presedintele asociatiei in urma expirarii mandatului...Noul presedinte considera acea hotarare in defavoarea unor membri si ca urmare refuza sa o puna in aplicare...cu toate ca , Comitetul executiv tine sa fie aplicata ...Are presedintele Asociatiei de proprietari puterea de a se opune aplicarii acelei hotarari in aceste conditii? Multumesc!
De principiu, presedintelui nou ales nu i se confera nicio putere sa se opuna unei hotarari luate de AG, cu atat mai mult cu cat comitetul executiv vrea s-o puna in aplicare.
Ca simplu proprietar putea sa conteste in instanta aceasta hotarare intr-un rastimp de 45 de zile de la adoptarea ei in AG.
concret adriantot...
Este o problema zic eu, stupida, care ma pune ca presedinte de asociatie in dificultate in a lua o hotarare care oricum imi va ridica lumea in cap...si sincer, pozitia mea ma obliga atat la impartialitate dar si la gestionarea conflictului amiabil...Revin cu subiectul pe scurt: Vechiul presedinte in ultima sa sedinta a AG hotaraste scoaterea unui opritor din parcarea mica a blocului...pana la 31.12.2010...Acest lucru nu se intampla si vine noul presedinte care nu considera ca acel opritor ar incurca pe cineva...si nu-l scoate nici dupa 01.01.2011...Mai mult decat atat, pentru a stinge acest conflict care pare nesfarsit si fara rost , iscat mai mult de alti vecini care nu-si tin masinile in acel perimetru , cere celor care au parcare in acel perimetru...8 locatari din bloc, sa vina cu o hartie precum nu sunt deranjati de acel opritor intre ei existand un acord...Zis si facut , tabel cu semnaturi toti cei 8 nu sunt deranjati...exista o a doua cale de acces care o folosesc...am hartia cu semnaturi...dar in zadar...Comitetul executiv cere scoaterea opritorului...ca asa s-a hotarat atunci, ca a fost pus abuziv de unul din cei 8 etc...Vorbim de o paracare secundara a blocului ingradita cu locuri pentru 8 apartamente. Cealalta parcare principala este in fata blocului si este pt 12 apartamente, proprietari care nu sunt deranjati de acel opritor etc...Probabil ca exista polite, orgolii si multa prostie la mijloc...Mi se pare un scandal minor care creaza mari tensiuni din cauza unor ambitii personale ca sa nu le spun prostesti...Pe de alta parte cel care a montat opritorul spune ca va da in judecata asociatia daca va fi scos...s.a.m.d. iar eu sincer nu am timp sa umblu prin tribunale aiurea...pentru lucruri banale si fara sens...Pus ca cei 8 au o hartie prin care comunica sub semnatura ca nu sunt deranjati de acel opritor...Deci...?