avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conform Legii 196/2018, președintele asociației ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conform Legii 196/2018, președintele asociației poate propune măsuri împotriva celor care nu respectă regulamentul, hotărârile și deciziile asociației. Care ar putea fi aceste măsuri?

Buna seara,

Conform art.57 lit. h din Legea 196/2018, presedintele asociatiei poate propune masuri impotriva celor care nu respecta regulamentul, hotarariile si deciziile asociatiei.
As dori sa stiu care ar putea fi aceste masuri?

Hotararea AG: Este interzisă parcarea a mai mult de o masină per apartament pe proprietatea comună din jurul blocului.
Sunt foarte multi locatari care nu respecta aceasta regula.
Intrucat nu contravine niciunei legi ci doar a unei hotarari luate in AG, nu stiu ce masuri pot fi luate impotriva celor care nu respecta regulamentul.

Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AnittaClaudia , utilizator 14:53, 4 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
proprietatea comuna pe care se face parcarea este indiviza pentru toti proprietarii? platiti impozit pe ea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul din jurul blocului este proprietate privata, dar la comun, intra in cota parte parte indiviza, si fiecare apartament are prin contractul de vanzare cumparare o cota indiviza aferenta partilor si dependintelor comune si un numar de mp din teren.
De exemplu in CVC ul meu scrie asa : "impreuna cu cota indiviviza aferenta de 201/10000 din partile si dependintele comune ale imobilului, care prin natura si destinatia lor sunt in coproprietate fortata si continua si impreuna cu suprafata indiviza aferenta de 39.911 mp din terenul in suprafata totala de... "

Adrian Dimitriu a scris:

proprietatea comuna pe care se face parcarea este indiviza pentru toti proprietarii? platiti impozit pe ea?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care nu se respecta regulamentul de ordine interioara,respectiv unii locatari parcheaza vehiculele in alte locuri decat cele care le revin,asociatia de proprietari are dreptul sa sesiseze oficial politia teritoriala
Presedintele de asociatie poate cel mult sa notifice oficial locatarii sa respecte regulamentul de ordine interioara dar nu are autoritatea si competenta sa aplice de la sine putere sanctiuni
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu revine nimanui locul de parcare.
Nu sunt suficiente locuri de parcare pt tot blocul.
Regula este primul venit, primul servit. La care se adauga regula cu 1 masina/ap.
Daca presedintele/comietul nu poate aplica nici o masura impotriva, de ce mai exista lit.h
"h) poate propune, în scris, comitetului executiv sau adunării generale, după caz, măsuri împotriva celor care nu respectă regulamentul condominiului, hotărârile şi deciziile asociaţiei de
proprietari, conform prevederilor legale şi statutare;" ?
8 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca legea 196 ca si celelalte legi care au mai fost in domeniu, a fost facuta de persoane care nu au stat, nu stau si probabil nu vor sta in viata lor la bloc. Si habar nu au despre asta.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari -parcari fabiolasoimosi fabiolasoimosi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Hotarare a adunarii generale... viorelh viorelh Buna ziua, S-a dat o hotarare in cadrul AG...cu termen finalizare 31 dec.2010. Pana la data respectiva nu a fost pusa in aplicare de catre presedintele ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)