avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conform Legii 196/2018, președintele asociației ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conform Legii 196/2018, președintele asociației poate propune măsuri împotriva celor care nu respectă regulamentul, hotărârile și deciziile asociației. Care ar putea fi aceste măsuri?

Buna seara,

Conform art.57 lit. h din Legea 196/2018, presedintele asociatiei poate propune masuri impotriva celor care nu respecta regulamentul, hotarariile si deciziile asociatiei.
As dori sa stiu care ar putea fi aceste masuri?

Hotararea AG: Este interzisă parcarea a mai mult de o masină per apartament pe proprietatea comună din jurul blocului.
Sunt foarte multi locatari care nu respecta aceasta regula.
Intrucat nu contravine niciunei legi ci doar a unei hotarari luate in AG, nu stiu ce masuri pot fi luate impotriva celor care nu respecta regulamentul.

Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AnittaClaudia , utilizator 14:53, 4 Martie 2019

Mda... asa ma gandeam si eu, insa vazand acest articol, am zis ca au avut ceva in cap, s-au gandit ei la ceva cand l-au bagat in lege.
Multumesc.

lungdan a scris:

Presedintele asociatiei nu are autoritate de a constata fapte si de a aplica sanctiuni. Ce poate face presedintele cu anumiti proprietari sau chiriasi din imobil care fumeaza in casa scarii sau in lift? Ce poate face presedintele cu anumiti proprietari sau chiriasi care lasa pe casa scarii gunoaie sau isi arunca pe geam mucurile de tigara? Ce poate face presedintele cu anumiti proprietari sau chiriasi care distrug zugravelile de pe casa scariilor prin manipularea mobilierului, bicicletelor, carucioarelor etc? Le poate intocmi proces verbal de contraventie? Le poate pune taxe suplimentare la cheltuielile de bloc? Le poate aplica crectii fizice pe la colturile intunecate? Poate sa faca presedintele educatie celor fara cei "7 ani de acasa"? Nici macar nu poate sa-i afiseze ca exemple negative la "gazeta de perete" pt ca le incalca drepturile. Adica intr-un cuvant NU POATE SA FACA NIMIC - asta e raspunsul. Chestia asta cu masurile luate de presedinte e frectie la piciorul de lemn.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari -parcari fabiolasoimosi fabiolasoimosi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Hotarare a adunarii generale... viorelh viorelh Buna ziua, S-a dat o hotarare in cadrul AG...cu termen finalizare 31 dec.2010. Pana la data respectiva nu a fost pusa in aplicare de catre presedintele ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)