Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de 16,56 mp,din 1100mp; reprezentand supraf aferenta spatiilor comune ale intregului imobil,(blocul 3) si suprafata indiviza de 30,25 mp din terenul aferent imobilului in suprafata indiviza de 2000mp.
mentionez ca sunt trei blocuri lipite in forma literei" U " ce formeaza o curte interioara
care a fost inchisa cu porti motorizate (cu telecomanda) si sistem video de catre asociatie. (este si o portita de acces persoane).
Presedintele asociatiei a pus un anunt prin care specifica, ca proprietarii care doresc telecomanda sa se inscrie la asociatie in 30 de zile, deoarece se spune ca toate cheltuielile ( sistem motorizat pt porti+ telecomenzi si sistem de supraveghere video) sunt suportate de persoanele inscrise.
Atunci nu m-am inscris ca nu aveam masina, iar acum dupa aproape 2 ani cand am
solicitat o telecomanda mi s-a spus ca nu se mai poate ,si ca raman doar cei care s-au inscris la inceput adica 42 de proprietari,deoarece asa au hotarat ei .
In cele trei blocuri sunt 200 apartamente.
Este legal cum au procedat ?
Eu am dreptul la telecomanda(sa intru cu masina)?
Cativa proprietari si-au montat placute cu nr de inmatriculare la locurile pe care si le-au ales ei si blocheaza pe cel care parcheaza in locul sau.Au acest drept?
Cui trebuie sa ma adresez daca nu este legal ce fac ei?
Va multumesc !!!
Precizarea care lipseste din topicul dvs este acea daca locuri de parcare sunt tot atatea cate apartamente
Daca spatiile de parcare sunt mai putine ,exista posibilitatea ca interesul initial sa fi fost primul venit primul servit astfel incat pe parcurs au fost ocupate toate spatiile de parcare
Daca insa mai exista spatii de parcare libere,se impune sa clarificati procedura de acordare spatii cu presedintele de asociatie
Spatiul respectiv reprezinta domeniul public, deasemeni casa scarilor si scarile sunt tot domeniul public; si de ce?? Pentru ca sunt accesibile publicului si nu sunt accesibile numai celor ce locuiesc in cele 200 de apartamente. asa ca va puteti abresa Corpulyui de Control al Asoc.De proprietari din cadrul Primariei.
In sensul aratat am studiat o jurisprudenta a Unei Sentinte Civile, pt. alicarea dispozitiilor din Legea Nr.61 privind linistea si ordinea publica..B-)
Nu este legal cum procedeaza organele de conducere ale Asoc. de Prop. Trebuie sa dea telecomenzi si chei la toti proprietarii.
Ocuparea spatiului de parcare strict personal fara sa aiba contract de inchiriere prin licitatie cu Primaria, deasemeni este nelegal.:sorry:
Locuri de parcare sunt aproximativ 30, am uitat sa precizez ca terenul a fost cumparat de un particular care a construit aceste blocuri pe el.A vandut separat apartamentele, dar fara locuri de parcare , deci cred eu ca este suprafata comuna.terenul este proprietate privata.
Inca o intrebare , administratorul mi-a spus ca au votat jumatate +1,adica 42 de propr.deci in total au fost aproximativ 80 care au votat(participat)
E normal sa intrebe toti proprietarii daca sunt de acord, sau doar pe cei prezenti la sedinta.Cine trebuie sa decida?
Asa parca ne mai lamureim impreuna cu dumneavoastra. Fata de prima postare in care spuneti ca sunteti proprietar al acestui spatiu, acum este cu totul altceva.
iar faptul ca acest spatiu are doar 30 de locuri de parcare iar proprietari sunt 200, este iar o problema de analizat in sensul repartizarii acestor locuri dupa anumite criterii.
Cine trebuie sa decida? Proprietarul spatiului decide! Acesta poate administra spatiul si scoate la licitatie locurile de parcare.