avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces cota parte indiviza contra cost
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces cota parte indiviza contra cost

Salutare !
Rog o informatie daca se poate :
La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ani nu se cheltuieste in halul asta.
La 120 familii sunt cca 55 locuri de parcare la parter+subsol.
Ultima gaselnita a asociatiei a fost sa nu mai premita accesul in curtea blocului(care e o alee comuna pietonala+auto spre cele 2 scari cat si cele 55 de locuri de parcare) decat printr-un sistem de acces cu telecomanda(sunt porti electrice la intrarea in complex).
Cei cu masini,clar au nevoie,iar ceilalti(zeci de familii) se vad nevoiti daca au de intrat(doar in trecere) pe acea alee sa plateasca o telecomanda(deloc ieftina).
Accesul pietonal se face printr-o poarta separata,deci problema e doar pt cei care au masini dar nu au loc de parcare-nu pot intra in curtea blocului decat contra cost.
Inteleg ca trebuie sa dai 4 -6 lei pt o cheie de usa scarii,dar sute de lei pt o telecomanda doar ca unii au chef asa ..e prea de tot.
Am discutat cu administratia si mi s-a raspuns sec ca asta a decis asociatia.
Asociatia a incalcat vreo lege?
Adica prin acesta ingradire contra-cost la spatiul cota indiviza nu e o incalcare a drepturilor mele asupra acestui spatiu?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: hadrian2013 , utilizator 19:56, 28 Ianuarie 2019
In primul rand ar trebui stiut daca acele locuri de parcare au fost vandute separat sau a fost facuta parcare si parcheaza cine apuca loc., pe principiul primul venit, primul servit.
In functie de asta, putem discuta mai in detaliu.
Blocul e in forma de litera I
Se intra pe o parte si dupa 2 curbe stg de 90 grade se iese.
Poarta electrica la intrare actionata doar prin telecomanda.
Locurile de parcare(cumparate de proprietari) sunt adiacente(stg-dr) acelei alei de jur-imprejurul blocului,deci le putem exclude din discutie,.Practic,accesul auto pe alee(care e spatiu cota -indiviza ca si holul unui etaj si apartamentele adiacente) e conditionat de telecomanda.

Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
hadrian2013, utilizator
Terenul pe care s-au montat portile este proprietatea asociatiei sau este domeniu public?

Daca este domeniu public faceti reclamatie la Primarie.

Oricum puteti face reclamatie sa se verifice legalitatea constructiei (autorizatii, etc.)
Multumesc de idee. O sa intreb.Teoretic,portile sunt de la inceputul constructiei,lasate de dezvoltator,deci posibil sa aibe autorizatie. La acel moment accesul se facea prin actionarea de catre portar a sistemului electric. Dupa ce s-a renuntat la paza umana si s-a inlocuit cu camere video+gard inaltat "la strada"+ acces via telecomanda costurile au sarit in aer.
Intretinerea s-a triplat in cazul meu in ultimii 8 ani si e deja prea mult.
Deci se pare ca portile sunt cu avizele la zi.
Ramane intrebarea initiala daca cineva stie:
Poti ingradi contra-cost accesul in spatii cota-indiviza?
Daca nu,ce lege incalca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere acces auto in curtea blocului hadrian2013 hadrian2013 Buna ziua, Rog ajutor cu o informatie /sfat : Stau in complex rezidential cu o parcare subterana si una supraterana cu locuri delimitate clar.In rest ... (vezi toată discuția)
Accesul in spatiile comune technoir technoir buna ziua! doresc sa intreb ceva in speranta ca cineva ma va lamuri si pe mine...locuiesc intr-un bloc format din 3 scari care are la subsol un garaj care se ... (vezi toată discuția)
Acces restrictionat in curtea blocului tehnicianu tehnicianu Buna ziua, sunt proprietar al unui apartament in contractul caruia se mentioneaza ca s-a transmis in coproprietate fortata si perpetua suprafata indiviza de ... (vezi toată discuția)