avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare privata

Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala situata pe o latura a blocului, fie prin parcarea situata paralel cu aleea principala, dar pe cealalta latura a blocului. Deci sunt usi de acces pe ambele laturi ale blocului.
Parcarea privata are pe mijloc o cale de acces spre locurile de parcare, situate de o parte si de alta a acestei cai de acces.
O parte din proprietari nu au cumparat un loc de parcare, dar se opun montarii unei bariere la intrarea in parcare, pretinzand ca o bariera le ingradeste dreptul de acces, deoarece calea de acces din parcare le apartine si lor, nu doar celor care au cumparat locurile.
Intrebarea mea este: acest spatiu comun de acces la locurile de parcare este comun pentru absolut toti proprietarii, sau este comun doar pentru proprietarii ce detin locuri de parcare ?
La adoptarea hotararii de a monta o bariera la intrarea in parcare trebuie sa fie de acord si cei care nu au cumparat loc de parcare ?
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2017
anita2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 20:56, 20 Ianuarie 2017
Daca votul ar fi in favoarea montarii barierei, proprietarii fara loc de parcare ar dori sa contribuie la montarea barierei? :D

Atat votul cat si contributia pentru montarea barierei implica doar proprietarii care detin si locuri de parcare.

Nu am inteles unde doriti sa montati bariera. Pe aleea pietonala sau pe aleea prevazuta pentru accesul auto. Acest aspect e important.

A. Pe aleea de acces auto puteti monta bariera fara acordul celorlalti proprietari(fara locuri de parcare), dar ar fi bine sa aveti acordul asociatiei, adica al presedintelui
Insa chiar si fara acordul presedintelui, impiedicarea unei astfel de actiuni(montarea barierei) inseamna tulburare de posesie pentru ca va impiedica exercitarea dreptului de a va utiliza proprietatea.

B. Pe aleea pietonala aveti in primul rand drept sa circulati? Este permis si accesul auto?

Ar mai fi 2 alternative:
1. Daca doriti sa restrictionati accesul in parcare, montati un stalpisor pe aleea pietonala si pentru accesul in parcare utilizati aleea auto.
2. In tarile civilizate, pe aleile pietonale nu se monteaza bariere, pentru ca intradevar obstructioneaza accesul pietonal. In schimb monteaza stalpi care se retrag in asfalt. Aceasta ar fi cea mai buna solutie pentru problema dvs si puteti sa-i montati fara nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru că nu am cumpărat loc de parcare asociația nu-mi permite să trec cu mașina dincolo de bariera de acces în complex. cum rămâne cu dreptul de servitute? robert.codrescu robert.codrescu Buna ziua, M-am mutat recent intr-un complex nou si intampin o problema cu bariera de acces in sensul ca au acces la ea doar cei care au si locuri de ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema ... cirnu72 cirnu72 Buna seara ! Am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema - Intr-un ansamblu cu 2 blocuri din aceeasi curte se propune amplasarea unei bariere la ... (vezi toată discuția)
Curte comuna sau parcare privata katy62 katy62 Buna.Stau intr-un bloc rezidentiall cu curte comuna,insa dezvoltatorul a vandut in aceasta curte niste spatii ca si loc de parcare.In curte accesul este ... (vezi toată discuția)