Buna.Stau intr-un bloc rezidentiall cu curte comuna,insa dezvoltatorul a vandut in aceasta curte niste spatii ca si loc de parcare.In curte accesul este permis doar cu telecomanda,pentru ca este pus bariera,deci intra doar posesorii cu masina,care au cumparat aceste locuri.Intrbarea mea este;este legal din partea dezvoltatorul ui sa vanda spatii ca loc de parcare,si daca noi restul proprietarilor suntem obligati sa contribuim si noi la plata reparatiei barierei cand aceasta se strica (ceea ce se intampla foarte des).
1. Aceea curte comuna este de fapt in proprietatea Primarie este posibil ca acel ndezvoltator sa fi cumparat terenul si sa-l fi vandut mai departe catre proprietarii acelui bloc rezidential .
2. Nu santeti obligati sa contribuiti la plata si amenajarea terenului daca nu santeti proprietari pe acel spatiu .
Situatia nu este atat de simpla precum pare!
Ca sa stiti daca sunteti proprietari si pe curte sau nu , trebuie sa vedeti un cadastru al celor care au loc de parcare si dupa caeea puteti trage o concluzie.
Eu cred ca cei care au loc de parcare au in proprietate exclusiva doar locul de parcare, adica in jur de 15 mp, iar aleele de acces la parcare si catre imobile sunt in proprietate comuna .
Daca asa sta situatia, in mod normal barierele trebuie suportate de cei cu parcari, in schimb ingrijirea, repararea si curatenia aleelor trebuie suportata de toti locatarii.
Parcare privata
anita2007
Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala ... (vezi toată discuția)