avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Test-grila la examenul de promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Test-grila la examenul de promovare

De curand am intrat in posesia unui zvon conform caruia la examenul de promovare in functia de conducere sef serviciu s-ar da test grila a cate 10 intrebari.As vrea sa imi confirmati daca este legal ? Repet este vorba de o promovare in functie nu examen de recrutare.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 00:15, 11 Iulie 2011
Este corect. Conducatorul unitatii poate decide felul de examinare. Promovarea in functie se face dupa organizarea unui astfel de concurs
Vorbim de o functie de conducere .
Indiferent de functie.
Normal se publica un anunt de scoatere a acestei functii la concurs. In anunt se va preciza conditiile participarii, in ce consta concursul ( test scris, interviu, ambele, etc), data concursului, tematica si bibliografia. Asa se procedeaza la functionarii publici.
Unde scrie ca poate fi test GRILA ?
H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

ART. 141 Concursul sau examenul pentru promovare în funcţiile publice de conducere se organizează cu încadrarea în fondurile bugetare alocate, în conformitate cu competenţele stabilite conform legii pentru organizarea concursului de recrutare.
ART. 142 (1) Componenţa comisiei de concurs, respectiv a comisiei de soluţionare a contestaţiilor se stabileşte conform regulilor prevăzute prin prezenta hotărâre pentru concursul de recrutare.
(2) Prevederile art. 16-75 se aplică în mod corespunzător, cu excepţia art. 17, art. 18, art. 22, art. 26 alin. (2), art. 43, art. 49, art. 60 alin. (3) lit. a), art. 61 alin. (5) lit. a) şi art. 72.
ART. 51 (1) Proba scrisă constă în redactarea unei lucrări şi/sau în rezolvarea unor teste-grilă.

Alte discuții în legătură

Promovare in functia publica de conducere IORDANA IORDANA Buna ziua. Pentru organizarea examenului de promovare in functia publica de conducere (la nivel local)se solicita avizul ANFP sau doar se instiinteaza? Daca ... (vezi toată discuția)
Concurs administratie publica gina.rece gina.rece Buna ziua,m-am inscris la un concurs pentru ocuparea postului de inspector cls. I-grad debutant si urmeaza sa dau proba scrisa.Daca dintre cei ce cititi acest ... (vezi toată discuția)
Criterii concurs girl mara girl mara Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul ... (vezi toată discuția)