avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate aplica amenda un politist in civil?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate aplica amenda un politist in civil?

Este posibil ca un politist civil sa-ti dea o amenda in lipsa ta dupa ce te-a legitimat? :-/
Cel mai recent răspuns: DCristianC , utilizator 11:30, 13 Aprilie 2011
Depinde pentru ce v-a amendat.
Legea prevede ca aplicarea sanctiunii contraventionale se poate face si in lipsa
politist imbracat in civil?.........in lipsa exercitarii atributiilor de serviciu, .......in calitate de ce sa va amendeze eu zic ca nu, doar in scop lucrativ in timpul fucntiuni agentul constatator va poate amenda...si da dupa ceva legitimeaza va poate comunica procesul-verbal acasa in termen de 15 zile de la data consemnarii P-V, insa in lipsa dvs are obligatia sa consemneaze numele unui martor. Daca nu aveti martor e nul respectivul P-v dar nulitatea lui la fel se ataca in instanta,
Eu zic daca era imbracat in civil aflati care este numele agentului daca nu este lizibil in p-v faceti o plangere adresata superioruluiul in grad la departamentul unde lucreaza in care sa povestiti situatia de fapt , si solicitati sa vi se spuna daca agentul era in timpul fucntiunii sau nu. In cazul in care nu era, faceti plangere contraventionala la judecatorie impotriva P-v prin care cereti anularea acestuia in baza OuG 2/ 2001. Ar trb de asemenea sa se judece ccu precadere in temen de 30 zile insa eu am primit si termene mai mari
Politistii lucreaza si in civil.Nu spune nicaieri ca nu te poate sanctiona un politist in civil.Acest aspect nu duce la nulitatea procesului verbal.
Atata timp cat politistul s-a legitimat in mod legal si era in timpul exercitarii atributiilor sale,amenda este perfect valabila.
Cred ca este bine sa detaliati situatia pentru a primi informatiile de care aveti nevoie.
In principiu,puteti formula plangere contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie,in termen de 15 zile de la semnarea/sosirea la domiciliu a respectivului act,la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Daca era in timpul exercitarii atributiilor de serviciu era normal sa aiba si procesele verbale asupra lui si daca am gresit, ma sanctiona pe loc cu tot cu martorul care l-a gasit ulterior.

Alte discuții în legătură

Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)
Amenda locala Danielab10 Danielab10 Buna ziua, pot primi amenda daca jandarmi nu m-au pus sa semnez si nu mi-au zis motivul? (vezi toată discuția)
Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)