avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neplata contributiilor de catre angajator = adio ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neplata contributiilor de catre angajator = adio indemnizatie pentru CCC?

angajatorul nu a platit cotizatile si eu nu pot lua dovada cotizatiilor de la casa de pensii ce pot face in acest sens pt a nu pierde indemnizatia ptr crestere a copilului iar primaria nu accepta dosarul fara aceasta dovada desi angajatorul mi-a complectat adeverinta de venit si fisa fiscala, mentionez ca am lucrat la aceasta firma mai mult de 2 ani.Si ce masuri pot lua impotriva angajatorului
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:16, 2 Aprilie 2011
1. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor legale de catre angajator ci numai de obtinerea de catre dvs.de venituri supuse impozitarii.

2. OUG 111/2010, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, spune:
Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii se acorda la cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art.8 alin.(2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.

3. Asadar legea nu spune ca va trebuie dovada platii contributiilor.

4. Intrebati la Primarie cum se numeste documentul pe care il solicita si daca este vorba de dovada platii contributiilor spuneti ca legea nu prevede asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru intrarea in concediu de crestere a copilului Elena_76 Elena_76 Buna ziua... Va rog, daca poate cineva sa-mi dea niste indicatii... Am o prietena care a nascut de curand si nu stie care este procedura si ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil SzAlex SzAlex Bună ziua! Soţia beneficiază de concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, conform prevederilor Legii, cu modificările şi ... (vezi toată discuția)
Ccc- broker de asigurari penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti-mi, va rog frumos, daca sunt broker de asigurari beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? Mentionez ca, momentan beneficiez de ... (vezi toată discuția)