avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de proprietate

Bunicii mei au cumparat un teren in 1962 si au facut doar o chitanta de mana cum unul vinde si celalalt cumpara, dar, fara martori si chitante cum au dat/primit banii. Aceste "acte" s-au pierdut, existand doar copiii xerox la o parte din ele.
De atunci si pana in prezent toate taxele au fost platite de noi dar pe numele vechiului proprietar.
Fostul proprietar a decedat si de urmasii lui nu mai stim nimic(ultima data erau plecati din tara).Acestia nu stiau ca nu s-a facut acte pe teren.
Cum putem proceda pentru a face actele pe acest teren.Bunicii au decedat.
In urma cu cateva zile un CONSILIER LOCAL s-a interesat de acel teren si de existenta actelor de proprietate.
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 23:28, 15 Iunie 2008
Dupa moartea bunicului (toate bunurile au fost bunuri comune cu bunica) masa succesorala s-a impartit astfel : bunica 1/2(jumatate) + 1/4(un sfert)din cealalta jumatate, iar cei trei frati cate 1/4(un sfert) din cea dea doua jumatate ;
Terenul in discutie nu figureaza nicaieri (nici in masa succesorala) deoarece din punct de vedere legal nu le apartinea.
Terenul a fost "cumparat"in timpul casniciei.
Fiind dezbătută succesiunea după bunicul, mai trebuie dezbătută succesiunea după bunica şi astfel, calitate proceasuală activă vor avea: moştenitorii bunicii şi fraţii bunicului. Adunaţi-vă cu toţii, sfătuiţi-vă şi angajaţi un avocat! Existând mai mulţi reclamanţi, aceştia pot fi reprezentaţi/asistaţi de acelaşi avocat, astfel că toate cheltuielile judiciare vor fi împărţite şi mai suportabile. ;)
De cand e ultima inscriere in Cartea funciara? Stiti sigur ca vanzatorii sunt morti?
Daca vanzatorii sunt inscrisi in Cartea Funciara, acestia pot fi citati prin afisare la usa instantei si printr-un ziar de circulatie nationala. Faceti abstractie de mostenitori. Daca nu aveti certificatele de deces ale vanzatorilor, nu puteti dovedi ca sunt decedati.
Insa, cel mai bine este sa consultati un avocat, care, in functie de actele concrete pe care le aveti, va sti ce sa faca pentru a va rezolva situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune gigelas gigelas Buna seara, Un teren cumparat in 1960 pe baza de chitanta de mana (o am in original). A fost cumparat de un bunic,ce a decedat in 1983. Terenul este lipit ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala liamic43 liamic43 A cumpara un teren in 1990.,cu cv.,teren mostenit de vanzator cu contract succesiune de la sora.In 2005,A face cadastrul si rezulta o suprafata mai mare decat ... (vezi toată discuția)
Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)