avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale

Poate acorda medicul de familie un concediu medical dupa medicul specialist (fie din spital sau din ambulator de specialitate)?
Cel mai recent răspuns: Anca1967 , utilizator 09:28, 4 Aprilie 2011
Buna ziua

In conditiile in care la externarea din spital medicul specialist acorda un numar de 21 de zile de concediu medical , iar pacientul mai are nevoie dupa acesata perioada de ingrijiri medicale, medicul de familie poate sa i acorde un concediu medical de 7 zile
conform art 30alin 4 din normele de aplicare ale OUG 158 / 2006
(4) După expirarea concediului medical acordat la ieşirea din spital, în cazul în care starea sănătăţii pacientului nu permite reluarea activităţii, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeaşi afecţiune, urmând ca, în cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă, să trimită pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carui medic ma pot adresa? VERONICA56 VERONICA56 Am fost internata la un spital din capitala[eu sunt din provincie] unde am fost operata [histerectomie totala] La iesirea din spital mi s-au acordat 21 zile ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical dupa externare adusca adusca Am fost operata pe data de 30 ian. La externare medicul din spital mi-a acordat CM de 21 zile. Intrucat starea de sanatate si conditiile de munca de la ... (vezi toată discuția)
Am cerut de la medicul de familie concediu medical în continuarea celui primit la ieșirea din spital, dar m-a refuzat. la cine să apelez în continuare pentru a beneficia de concediu medical? Florean Elena Florean Elena Buna dimineata, acum 2saptamani am fost operata, si la iesirea din spital mi - au fost acordate, 21de zile de concediu medical. Am intrebat medicul de familie ... (vezi toată discuția)