avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... emailuri ciudate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

emailuri ciudate

buna ziua,de ceva timp primesc emailuri de la o asazisa persoana feminina din Senegal care zice ca se afla intr-o tabara de refugiati,ca parintii au fost ei ucisi,si ma roaga sa imi deschid un cont ca sa poata transfera banii din contul ei in contul meu ,apoi sa ii trimit o parte din ei ca sa poata veni in Romania sa faca afaceri eu alegindu-ma cu 15% din suma de transfer daca o ajut,mi-a dat datele bancii,nr de cont suma de bani care trebuiesc transferati si numele ofiterului de transfer cu care sa iau legatura ,sau sa ii trimit datele mele si ale contului ca sa poata transfera banii,toate datele despre banca cu care trebuie sa iau legatura corespund mai putin nr de telefon [este asemanator doar in afara de ultimile 3 cifre].Ca totul este fals mi-am dat seama de mult deoarece am mai primit astfel de emailuri cu nume si sume de bani diferite,ce nu inteleg eu este scopul acestor persoane,ce urmaresc de fapt,sa afle datele tale de nastere,adresa etc ,pentru a le folosi in cine stie ce scopuri?nu inteleg scopul,nu inteleg de unde au adresa mea de email,daca cineva imi poate explica m-as bucura.
Va multumesc si va doresc o zi placuta
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 10:33, 16 Septembrie 2011
Sunt sute de astfel de scam-uri. Ignorati si raportati-le pe site-urile de specialitate.
"ionut 12345"....nu sint priceput in "identificari de adrese" sau altceva de genul acesta, dar la ceea ce s-a spus mai sus, ma intereseaza modul in care poti gasi locatia de unde vine un "mail".....si in particular, daca dupa nume si adresa (un cunoscut personal) , mai pot afla adresa lui de "mail" actuala???? Cu multumiri !
Eu primesc zilnic astfel de email-uri, le sterg direct. Scopul lor este inselaciunea, spalarea de bani si copia de identitate pentru a falsifica acte. Platile on-line sunt cea mai atractiva tinta. Eu primesc si emailuri de la prieteni , pe care nu le trimet ei, cu documente .exe , evident extensia este ascunsa. Am descarcat un astfel de fisier . exe, cand se descarca apare extensia reala. Am obiceiul de a sterge 50% din emailuri si de a urmari cu mare atentie ce descarc, dar tot am deschis unul din necunoasterea modului de actiune al escrocilor. Am apasat imediat pe intreruperea curentului electic al calculatorului.
Programele executabile care ascund virusi sunt recunoscute dupa extensie: .exe, .com. .scr etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar internațional din senegal Giulio 71 Giulio 71 Aș vrea să știu dacă se poate transfera banii de pe un Card Visa pe numele meu deschis de o (cunoștință) în Senegal direct în contul meu deschis la o ... (vezi toată discuția)
Transferea unei sume mari de bani dintr-un cont strain in contul personal, implica ilegalitati ? DeeaWL DeeaWL Buna ziua, am de curand o mare intrebare. Cineva m-a rugat sa ii transfer o suma mare de bani (vorbim de mil de dolari) din contul sau (banii depusi sunt ... (vezi toată discuția)
Emailuri stresante atraction atraction Buna seara am si eu 2 probleme,inainte primeam emailuri de la diverse persoane care se dadeau drept fete din senegal,ca au milioane de dolari in banca sa le ... (vezi toată discuția)