avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale CONTESTATIE RAPORT DE INSPECTIE FISCALA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

CONTESTATIE RAPORT DE INSPECTIE FISCALA

Buna ziua .
In urma unui control fiscal , pentru perioada 2005-2010 , inspectorii mi-au verificat achizitiile de marfa facute in scopul revanzarii , si mi-au anulat peste 100 de facturi , pentru urmatoarele motive : firmele emitente sunt radiate acum , chiar daca la acea data erau in functiune, sau firmele nu isi depusesera bilantul de peste 2 ani , ori CNP-ul delegatului era gresit , ori firmele nu isi depusesera declaratiile fiscale , iar administratorii acestora nu sunt de gasit . Desi firma mea lucrase cativa ani cu aceste firme , noi fiind cumparatori de buna credinta , inspectorii ne-au anulat facturile , si ne-au calculat impozit pe profit , tva , majorari de intarziere , penalitati , etc... de aproape 200.000 RON !! Am incercat sa le explic inspectorilor situatia , ca veneau cu masina de marfa , mi-o lasau si eu achitam cu OP sau numerar , nu am fost niciodata la sediul lor , deci nu am nici un fel de vina ca ei se aflau in ilegalitate in acel moment .
Acum inteleg ca trebuie sa fac contestatie la RIF si la decizia de impunere , si va rog sa ma ajutati , daca se poate , cu 2 raspunsuri :
- UNDE FAC CONTESTATIA ? LA ORGANUL FISCAL SAU LA INSTANTA ? ORI LA AMANDOUA ?
- CARE ESTE TEMEIUL LEGAL AL CONTESTATIEI - CODUL FISCAL SAU MAI EXISTA SI O ALTA LEGE ?
Va multumesc mult pentru ajutor. Firma mea se va inchide curand , nu prea mai avem activitate , iar avocatul pe care l-am consultat dupa inspectie mi-a cerut 4.000 de euro ca sa imi formuleze contestatiile si sa ma reprezinte...bani pe care insa nu ii am .
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:31, 4 Aprilie 2011
conetstatiile fiscale sunt mai compleze decit alte litigii si un avocat este f important. este aproape imposibil sa primiti o consultanta buna pe forum ptr ca trebuie analizate actele de control, etc etc.
Conetstatia o puteti depune la organul fiscal emitent sau la organul ierarhic superior. apoi, dupa finalizarea procedurii prealabile,daca solutia nu va este favorabila puteti depune actiune la Sectia Contencios Adminstrativ a instantei competente - in general este tribunalul din judetul unde aveti sediul

exista si o alta varianta mai "ieftina" - inchideti firma si deschideti una noua si lasati fiscul sa isi recupereze banii din ce vor gasi in firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare suspendre contestatie rif Raluca tipu Raluca tipu O societate a fost supusa unui control inopinat efectuat de inspectorii Directiei Antifrauda finalizat cu emiterea un proces verbal cu sume estimate de plata. ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizia de impunere STAN MARA STAN MARA Va rog sa ma sfatuiti care e procedura sa pot contesta decizia de impunere pentru tva respins la rambursare.Am primit rif-ul si seful mi-a zis ca nu e de acord ... (vezi toată discuția)
Tva birta birta de la ce data trebuie sa obtin cod valid de tva daca controlul s-a facut in ianuarie 2010 (vezi toată discuția)