Buna ziua .
In urma unui control fiscal , pentru perioada 2005-2010 , inspectorii mi-au verificat achizitiile de marfa facute in scopul revanzarii , si mi-au anulat peste 100 de facturi , pentru urmatoarele motive : firmele emitente sunt radiate acum , chiar daca la acea data erau in functiune, sau firmele nu isi depusesera bilantul de peste 2 ani , ori CNP-ul delegatului era gresit , ori firmele nu isi depusesera declaratiile fiscale , iar administratorii acestora nu sunt de gasit . Desi firma mea lucrase cativa ani cu aceste firme , noi fiind cumparatori de buna credinta , inspectorii ne-au anulat facturile , si ne-au calculat impozit pe profit , tva , majorari de intarziere , penalitati , etc... de aproape 200.000 RON !! Am incercat sa le explic inspectorilor situatia , ca veneau cu masina de marfa , mi-o lasau si eu achitam cu OP sau numerar , nu am fost niciodata la sediul lor , deci nu am nici un fel de vina ca ei se aflau in ilegalitate in acel moment .
Acum inteleg ca trebuie sa fac contestatie la RIF si la decizia de impunere , si va rog sa ma ajutati , daca se poate , cu 2 raspunsuri :
- UNDE FAC CONTESTATIA ? LA ORGANUL FISCAL SAU LA INSTANTA ? ORI LA AMANDOUA ?
- CARE ESTE TEMEIUL LEGAL AL CONTESTATIEI - CODUL FISCAL SAU MAI EXISTA SI O ALTA LEGE ?
Va multumesc mult pentru ajutor. Firma mea se va inchide curand , nu prea mai avem activitate , iar avocatul pe care l-am consultat dupa inspectie mi-a cerut 4.000 de euro ca sa imi formuleze contestatiile si sa ma reprezinte...bani pe care insa nu ii am .