avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea functionarului public

am terminat anul trecut facultatea de administratie publica si am solicitat incadrarea mea corespunzatoare conform studiilor superioare deoarece pana acum am fost incadrata ca referent de specialitate, clasa II, grad superior, treapta 1, gradatia 5, clasa de salarizare de baza 35 si clasa de salarizare corespunzatoare transelor de vechime 44( am 23 ani vechime) si am fost instiintata ca incadrarea mea va fi de inspector asistent treapta 3 ( clasa de baza 27) . E normal sa fiu incadrata asa de prost chiar daca legea momentan nu permite scaderea salariului dar in grila de salarizare la cei cu studii superioare va trebui sa promovez 2 clase ( in 6 ani) pentru a ajunge la salariul de baza pe care il am in prezent? Exista o alta posibilitate de incadrare a mea pentru a nu pierde la salariu? ( tinand cont ca exista o diferenta destul de mare si intre coeficientii de ierarhizare intre cele doua clase?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 07:09, 7 Aprilie 2011
Legea 284/2010 spune ca veti fi incadrata in gradul asistent. Treptele de salarizare nu mai exista, asa ca incadrarea este corecta ca si inspector asistent clasa de salarizare 27. Tot legea 284/2010 spune ca daca in urma promovarii ar rezulta un salariu mai mic, se pastreaza salariul avut anterior promovarii in clasa.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie!
Sunt incadrat la o primarie de comuna din anul 1995.De atunci am indeplinit mai multe functii: de agent fiscal, de viceprimar, iar din 2005 de sef serviciu compartiment SVSU/Gospodarie Comunala, personal contractual.Anul trecut am absolvit Facultatea de Administratie publica, iar in prezent sunt masterand anul I la Managementul organizatiilor. Din februarie 2011 am redevenit functionar public, gradul debutant.Spun redevenit, deoarece din1999 si pana in 2000, cand mi-am inceput mandatul de viceprimar am fost functionar public. Primarul de atunci, in loc sa-mi suspende contractul de munca, mi-i l-a desfacut.A urmat un proces in care am iesit castigator, mi-am recapatat postul, dar nu ca si functionar public, ci ca personal contractual.Acum sunt singurul din primarie care are studii superioare si deoarece postul de secretar este vacant am fost numit de primar cu delegatie pe acest post, dar intampin greutati in acordarea de catre ANFP a avizului.
Nu sunt convins ca incadrarea mea este cea legala.Daca ma puteti ajuta cu informatii bazate pe legile in vigoare astept cu nerabdare un raspuns!
Cu multa consideratie!
Anul trecut am absolvit Facultatea de Administratie publica, iar in prezent sunt masterand anul I la Managementul organizatiilor. Din februarie 2011 am redevenit functionar public, gradul debutant
Nu sunt convins ca incadrarea mea este cea legala

Este legala, dupa 1 an in functia de debutant, daca obtineti calificativul corespunzator veti fi numit asistent iar daca obtineti calificativul necorespunzator veti fi eliberat din functia publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)