avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident pe trecerea de pietoni

Revin cu cateva intrebari la cazul fiicei mele care a fost lovita pe trecerea de pietoni in 30 iulie 2010.
A avut fractura de bazin fiindu-i interzis sa se miste 21 de zile,fractura de umar si ulterior urmare a accidentului a trebuit sa o opereze la picior din cauza hematoamelor si care n-au putut fi tratate altfel.
Are 65 zile de la medicul legist.
Am incercat o impacare amiabila cu inculpatul dar acesta desi si-a recunoscut vina a refuzat pe motiv ca nu are bani.
Dosarul a stationat destul de mult,dupa parerea mea la politie,abia saptamana trecuta inculpatul fiind chemat sa dea declaratia (tip).
Azi a sunat si ne-a propus impacarea la suma de 6000 lei. Mi se pare bataie de joc avand in vedere faptul ca eu am cheltuit mai mult desi nu pot dovedi cu chitante doar suma de 3000 lei, cheltuieli materiale.
As dori sa stiu : faptul ca nu a primit bani de concediu o luna de zile, intrucat nu avea doar 2 saptamani de cand se angajase, pierderile salariale,( bonurile de masa pe perioada de 6 luni cat a fost in concediu medical) pot fi solicitate ca daune materiale. Mai mult si-a pierdut chiar locul de munca intrucat avea contract pe perioada determinata care a fost prelungit lunar, dar care in luna ianuarie i-a fost incetat chiar daca era in concediu medical. E logic ca neprelungirea contractului s-a facut datorita concediului medical prelungit.
Mai mult urmarile accidentului se simt si acum la fiecare schimbare de temperatura si la efort fizic iar in urma operatiei au ramas cicatrici care ar necesita o operatie estetica,asta in situatia in care as dispune de bani, pentru ca mi se pare nedrept ca de la 20 de ani sa nu mai poti purta o fusta mai scurta sau sa stai fara complexe intr-un costum de baie.
Credeti ca o sa avem castig de cauza daca mergem in instanta iar despagubirile RCA vor fi mai mari de atat?
Nici nu stiu cat sa-i cer ? Eu am zis 5000 euro. Credeti ca am exagerat ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:31, 5 Aprilie 2011
E chiar putin, dat fiind urmarile...
Incercati o discutie cu inspectorul firmei de asigurare.

Normele Ordinului CSA aplicabile evenimentului dvs. lasa la aprecierea asiguratorului posibilitatea de a acorda amiabil daune daca accidentul face obiectul unei cauze penale. In masura in care acesta doreste sa va achite despagubirile cuvenite poate solicita prezenta vinovatului probabil pentru a da o declaratie detaliata asupra evenimentului prin care sa-si asume vinovatia . Daca se doreste obtinerea despagubirilor trebuie dovedita vinovatia detinatorului politei incheiata de asiguratorul in cauza astfel ca declaratia vinovatului este una esentiala.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Osa aveti sigur castig de cauza dar va trebui sa mai luptati un pic pt ca in instanta trebuie sa va constituiti parte civila pt a fi despagubita la adevarata valoare. 5000 de euro mi se pare enorm de putin chiar si numai pt daune materiale si medicale. Angajati-va un avocat si cereti si daune morale pt traumele suferite. Avocatul va sti ce trebuie sa faca pt a obtine toate despagubirile si ce documente sa va ceara pt asi sustine cauza. Succes!
mie penru 18 zile miau oferit 29000ron si nu am acceptat .DAr la cate aveti luati mult mai mult cereti cat mai mult ca sa va poata da o suma buna
Daca asteptati solutionarea in instanta, pe langa faptul ca dureaza minim 2 ani,e posibil sa luati mai putin decat daca ati convinge asiguratorul si vinovatul ca despagubirea pe cale amiabila e cea mai buna solutie.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica ? nacks nacks [b]La certificat medico-legal cu 55 zile ingrijiri medicale, ce incadrare juridica si pedeapsa se aplica? Multumesc anticipat[/b] (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)