Sunt in proces de divort cu sotul meu, urmeaza sa avem prima infatisare.
Ca in majoritatea cazurilor, sotul meu nu este de acord cu divortul, incearca o "impacare" prin amenintari cu martori mincinosi, care ma vor discredita, ex: ca nu faceam mancare, ca nu aveam grija de copii, ca nu faceam curatenie, ca beau alcool
Singurele persoane care au venit la noi in casa sunt membri din familia lui (mama lui, matusa, unchi, sora lui)
M-a amenintat totodata ca va veni cu copiii la tribunal ca sa auda singuri cum mami vrea sa se desparta de tati (copiii au 3 si 4 ani)
Deoarece familia mea locuieste in alt judet, vizitele lor au fost mult mai rare, de 2-3 ori pe an, si destul de scurte.
La randul meu, ar trebui sa am si eu martori, care sa sustina contrariul.
Insa, asa cum am precizat mai sus, persoanele care ne-au vizitat cel mai des sunt membri familiei mele.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Persoanele din familia dvs. pot depune marturie in procesul de divort.Chiar daca acestia v-au vizitat mai rar, pesemne ca si-au putut forma o idee despre ,,climatul" din casa dvs. Spuneti-i sotului dvs. ca persoanele cu marturia carora va ameninta sunt pasibile de a fi pedepsite pentru marturie mincinoasa, iar el va fi instigator...
pe copii nu-i poate aduce in sala de judecata deoarece accesul minorilor este interzis.
pe martori sa-i anuntati ca la prima minciuna debitata, veti face imediat plangere penala si le veti cere daune morale.
Din motive obiective nu vor putea veni la tribunal, cel putin la prima infatisare (momentan sunt in alta tara)
O pot refuza ca martor pe soacra mea, careia i-am facut plangere penala la politie pentru violenta fizica si furt de documente. In urma acestei altercatii care am avut-o cu soacra mea, mi-am scos si certificat medico legal
In ciuda negarii divortului, sotul meu stie care va fi finalul. Tot ne vom desparti, asa ca eu sper ca in final sa fie de acord sa divortam prin acordul amandurora.
Am inteles ca si in aceasta situatie, acordul partilor, tot avem nevoie de cate un martor.
Intrebarea mea este daca pot folosi martorul lui?
Multumesc
daca va intelegeti pana la urma pt un divort prin acord, nu mai aveti nevoie de martori
in privinta soacrei (daca pana la urma se ajunge la audierea martorilor), puteti solicita instantei respingerea ei ca martor, motivul fiind ca ca martorul va e dusman
Divort cu 2 minori
stefana1
Buna ziua,
Am introdus in luna septembrie actiunea de divort direct la Judecatorie, din culpa sotului,motivele fiind violenta fizica si verbala in prezenta ... (vezi toată discuția)
Martor legal?
ELY63
Va rog sa imi spuneti daca este normal ca sora paratei sa fie martor intr-un proces de program vizitare minor?Eu stiam ca numai la divort pot fi martori din ... (vezi toată discuția)