avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua
Tatal meu are un certificat de mostenitor prin care l ui ii revine 3/4 din total
In acest certificat exista un alineat:
Sunt strain de succesiune prin neacceptare conform art 700c. civ: X(DECEDAT)
Y(in viata)
Acest contract este singurul act doveditor.
As dori sa stiu va rog ce cota parte imi revine mie in calitate de fiica al mostenitorului

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 00:37, 16 Iunie 2008
In primul rand cine a semnat ca este strain de succesiune prin neaccpetare? X si Y sunt fratii tatalui dvs, sau alti mostenitori care ar fi avut dreptul la mostenire?

Tatal dvs este in viata? Aveti frati , surori? Ne oferiti mult prea putine detalii si nu putem ghici! Asteptam amanunte.
ghicind ce vreti sa intrebati, va raspund ca daca tatal dvs. e decedat, toata partea lui o mosteniti dvs, daca sunteti singurul copil sau o impartiti in cote egale cu fratii dvs.
daca traieste mama dvs., va avea si dansa parte ca sotie supravietuitoare..

av. vasilescu:luck:
X respectiv Y : fratii tatalui meu .
Sunt singura fiica.Nu am frati/surori
Mentionez tatal meu este in viata.
Va multumesc
deocamdata nu mosteniti nimic, cand va muri tatal dvs. se va deschide succesiunea pe toata averea ramasa, inclusiv ceea ce este inserat in acel certificat de mostenitor.
La moartea tatalui dvs. veti primi :
- fie intreaga lui avere (inclusiv acel 3/4 din bunurile cuprinse in certificatul de mostenitor de care ati vorbit mai sus)
- fie 3/4 din averea tatalui, daca acesta va avea si sotie supravietuitoare (care mosteneste un sfert din averea sotului)

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire sotie supravietuitoare magda popescu magda popescu Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la mostenire Emiliap Emiliap Doamna X, divortata, are un copil major, are frati si surori, se casatoreste cu domnul Y, vaduv, fara copii, are frati si surori. Amandoi au bunuri dobandite ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren dobandit prin mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea si pentru ... (vezi toată discuția)