avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sediu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sediu PFA

Buna ziua.
Trebuie sa-mi fac PFA pentru locul de munca actual. Am domiciliul pe Suceava, dar locuiesc in Bucuresti cu chirie.
Proprietara apartamentului in care stau are apartamentul trecut ca sediu pentru una din firmele ei. Tot apartamentul, fara impartire pe camere.
Intrebarea mea este: am dreptul sa imi fac contract PFA pe una din camerele apartamentului in conditiile astea? Sau trebuie ca proprietara sa schimbe actele firmei (procedura care am inteles ca ar costa 500 ron)?

Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 21:43, 7 Aprilie 2011
Puteti deschide PFA pe una din camere daca proprietara este de acord . Pentru asta este nevoie de un act de inchiriere intre societatea care detine spatiul si d-voastra , act ce trebuie inregistrat si la Finante .
Actul de inchiriere e standard? Exista un format undeva online? Trebuie inregistrat si la notar? Actul de inchiriere trebuie sa corespunda schimbului unei sume de bani intre beneficiar si societate?
Pentru cazul in care s-ar face respectivul act, ar mai fi nevoie de acordul asociatiei de proprietari/vecinilor si de certificat fiscal in privinta spatiului? Practic nu ar mai fi contract de comodat intre mine si proprietar, ci intre mine si societate. Schimba cumva acest aspect demersurile?
1.Nu exista un act de inchiriere standard , fiecare isi stipuleaza conditiile sale in functie de necesitati .
2. Puteti gasi on-line un act de inchiriere pe care sa-l modificati dupa cum va convine .
3. Din cate stiu eu , nu trebuie inregistrat la notar , ci doar la Administratia Financiara .
4. In general orice act de inchiriere presupune achitarea unei chirii .
5. Nu este nevoie de acordul asociatiei de proprietari si de certificat fiscal ,. ci doar de actul de proprietate .
6 Exact , este un contract intre d-voastra si societatea care detine imobilul .
7. In momentul in care va prezentati pentru a va deschide PFA , va vor explica toate aceste lucruri .
Este nevoie si de acordul asociatiei de proprietari si de acordul vecinilor direct afectati, a se vedea pagina ONRC.RO-formalitati
Tocmai m-am uitat peste formalitatile pentru PFA si nu am gasit absolut nici o referire la acordul asociatiei de proprietari/locatarilor afectati. Sau cel putin nu cred.
Este cumva vorba despre "5. Dacă este cazul, avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de
Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original); " ?

Altceva nu stiu ce ar putea fi. Si destinatia imobilului este acum sediu pentru societate, deci nu mai este in regim de locuinta. Ceea ce inseamna ca nu e valabil.

Alte discuții în legătură

Pfa - servicii pe cale electronica - sediu kutez kutez Stimati forumisti, ingaduiti-mi sa apelez la domniile voastre cu urmatoarea problema. [b]Contextul intai:[/b] [+] Vreau sa-mi fac PFA (servicii pe care ... (vezi toată discuția)
Acordul asociatiei de proprietari dintr-un bloc, al vecinilor si al coproprietarului locuintei pentru inregistrarea unui s.r.l. la registrul comertului din romania. claudiu07 claudiu07 Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti daca este nevoie obligatoriu de acordul asociatiei de proprietari din blocul in care locuiesc, al vecinilor de ... (vezi toată discuția)
Folosirea apartamentului in regim de inchiriere hoteliera alexmanul alexmanul Buna ziua, ma intereseaza, daca mai puteti ajuta cu aceasta informatie, daca ste nevoie de acordul vecinilor din imediata apropiere pentru inchirierea unui ... (vezi toată discuția)