avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce presupune art.184C.pen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce presupune art.184C.pen

Imi puteti explica ce inseamna urmatoarele
Condamna pe inculpat la
- 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi pedepsite de art. 178 alin. 2 C. penal.
- 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi pedepsite de art. 184 alin. 2, 4 C. penal în dauna părţii vătămate ....
În temeiul art. 33 lit. „a” şi art. 34 lit. „b” C. penal dispune ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani închisoare. În temeiul art. 81 C. penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Stabileşte un interval de 2 ani, care alături de cuantumul pedepsei aplicate constituie termenul de încercare.
Atenţionează pe inculpat asupra disp. art. 83,85 C. penal.
Cit de grav este?
Mentionez ca obiectul dosarului a fost "ucidere din culpă (art.178 C.p.)
"
art.184C.pen
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dijmarescu , utilizator 20:49, 5 Aprilie 2011
Suspendarea executarii pedepsei sub control judiciar.
Mai pe romaneste inseamna ca nu executa efectiv inchisoare. E liber, dar daca mai savarseste o fapta intentionata se revoca suspendarea.
Multumesc de raspuns, dar ce inseamna articolele - la ce fapte se refera? Prin violenta, din neglijenta, accident de munca, accident rutier? Cum imi pot da seama.
Se presupune ca stiti numele condamnatului. Intrati pe www.noulportal.just.ro si cautati dupa instanta si nume. O sa gasiti acolo toate etapele procesului.

Altfel, noi de unde sa stim imprejurarile faptei?!
Multumesc, insa tocmai de pe just.ro am textul citat mai sus (solutie la un dosar) Dar, nu gasesc nicaieri pe net explicatia clara - care este fapta prevazuta si pedepsita la art. enumerate.
De cate ori am dat cautare pe google m-au trimis la accident rutier, sau spete, ori, in cazul de fata, IPJ nu este parte in proces si nici Parchetul.
Codul penal, pe care l-am studiat inainte de a scrie pe acest site, ma trimite de la un articol la altul, dar nu ma lamureste. #-o
Mai bine spus nu stiu eu sa interpretez corect textul de lege. :">
Nu vreau sa trag niste concluzii gresite , de aceea am solicitat ajutorul expertilor. Scuze de insistenta, dar vorbim de ucidere din culpa, fapta care la prima vedere suna cumplit, dar totusi s-au dat 2 ani si 6 luni cu suspendare conditionata.
Multumesc inca o data pentru rabdare

Alte discuții în legătură

Ocupare functie publica pe perioada suspendarii pedepsei cu inchisoarea? mataselg mataselg Avem următoarea Sentinta ( citez ce ne intereseaza). În temeiul dispozițiilor art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul X la pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
În baza art. 71 al. 5 c.p. dispune si suspendarea conditionata a executarii pedepselor accesorii aplicate inculpatului pop.marius pop.marius condamna pe inculpatul p.m la: -2 ani închisoare pentru infractiunea de ucidere din culpa prev. si ped. de art.178 alin.1 si 2 C.p. - Priveaza pe inculpat ... (vezi toată discuția)