avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

buna seara,
ma numesc manea nicolae si am si eu urmatoarea intrebare:
socrul meu are virsta de 58 ani, vechime 41 ani din care 12 ani grupa a 2-a de munca, si ar vrea sa stie daca poate iesi la pensie anticipat, sau partial anticipat si ce penalizare ar primi?
daca nu la ce virsta o poate face?

va multumim anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 23:06, 5 Aprilie 2011
Anticipat si anticipat partial la 60 de ani.Pentru anticipat conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiu asimilat,iar pentru anticipat partial 35 de ani.Limita de varsta la 62 de ani si 6 luni,reducere de 2 ani si 6 luni din 65.Cei 12 ani de grupa II-a va aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani(3 luni la 1 an).Penalizarea este de 22,5% pe toata durata celor 30 de luni de anticipare(de la 60 de ani pana la 62 si 6 luni).Daca datele postate sunt corecte,atunci la acest moment aveti un stagiu total de cotizare de 44 de ani(41 +3),dar nu stiu cat din acesta este asimilat,pentru a vedea daca indepliniti conditia pentru anticipat fara penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare ContSters312083 ContSters312083 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra,as vrea sa aflu si eu la ce varsta pot iesi la pensie daca am 57 de ani ( nascut in 1957) ,40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata marina79 marina79 Buna ziua, Va rog poate ma puteti ajuta si pe mine. Tatal meu este nascut pe 8 iulie 1955, 57 ani impliniti si are 39 ani vechime munca precum si 12 ani si ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata rechinu_000 rechinu_000 Buna ziua, Fratele meu este nascut la data de 10.05.1954 si are o vechime totala in munca pana la data de 15.03.2013 de 36 ani si 25 zile, (din care 12 ani, ... (vezi toată discuția)