avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributiile salariale si concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributiile salariale si concediul de odihna

1)As dori sa aflu care este suma totala a impozitelor pe salariu adica platide de catre angajator si angajat(ex:720Lei salariul pe cartea de munca).Doresc sa stiu deoarece eu platesc 50% din darile catre stat si nu vreau sa fiu pacalita.Nu primesc nici fluturas de salariu.Trebuie,nu?
2)In cazul in care angajatorul nu doreste sa-mi acorde concediu de odihna(nici bani,nici zile libere) ce pot face?Il pot reclama undeva sau actionat in instanta?
Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 10 Aprilie 2011
1) trebuie sa primiti fluturasul de salariu

Rog un coleg sa completeze raspunsul cu valoarea impozitelor.

2) Puteti face sesizare la ITM
Multumesc.Sper sa primesc si celalalt raspuns :)
La un salariu brut de 720 lei - 544 lei net :
a) Angajatul plăteşte la bugetele de stat 176 lei
b) Angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat 202 lei

Reţineri angajat
CAS individual 10.5 % - 76 lei
ªomaj 0.5 % - 4 lei
Asigurări de sănătate 5.5 % - 40 lei
Impozit pe salariu - 56 lei

Reţineri angajator
CASS 5.2 % - 37 lei
ªomaj 0.5 % - 4 lei
CAS 20.8 % - 150 lei
FNUASS 0.85 % - 6 lei
Fond de risc si accidente 0.4 % - 3 lei
Fond creanţe salariale 0.25 % - 2 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul taxe diablo diablo Buna ziua, pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor? Va ... (vezi toată discuția)
Salariul minim ck ck Buna ziua. Care este salariul minim pe economie? Care sunt darile pentru o jumatate de norma (toate calculele)? (vezi toată discuția)
Cam cat ar trebui sa platesc la o firma ? virgula virgula cat sunt darile la un salariu minim pe economie ,daca as dori sa imi platesc la o firma pana la nastere ptr a beneficia de indemnizatie cc (vezi toată discuția)