avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de prima inmatriculare pt pers cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de prima inmatriculare pt pers cu handicap

Am handicap de gr I, neuro-psihic, iar in aceste conditii nu pot da pt carnet de conducere, dar totusi sunt cetatean al acestei tari si teoretic am aceleasi drepturi ca toti ceilalti. Din punctul meu de vedere aceasta lege - ce specifica lucrul ca doar handicapatii posesori de carnet de conducere si masina adaptata pot fi scutiti de aceasta taxa - este aberanta si discriminatorie. Eu chiar daca am acest handicap si nu am dreptul de a conduce, am totusi nevoie de o masina. Sotia mea are carnet, conduce deci nu ar trebui sa-mi iau si sofer. Pot cumpara/aduce o masina pe numele meu, pe care o voi folosi eu in scopuri personale chiar daca o va conduce sotia. Pana la urma eu o vad ca pe o discriminare si cred ca ar trebui atat eu cat si altii ca mine sa deschidem procese contra statului roman.
Dvs ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 08:59, 6 Aprilie 2011
Daca apreciati ca aveti sanse sa obtineti solutie favorabila,aveti tot dreptul sa demarati actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pentru persoane cu handicap ContSters261618 ContSters261618 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai concret la problema mea. Doresc sa inmatriculez o masina pe numele meu, eu fiind persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Discriminare - autoturismele pentru persoane cu dizabilitati adypanda adypanda Buna ziua, Vreau sa aduc in atentia dv. o situatie prin care eu, fiind persoana cu handicap consider ca sunt discriminat. Am un handicap grad accentuat ... (vezi toată discuția)
Adaptare masina persoana cu handicap - taxa ? anitsirc anitsirc Buna ziua! Fratele meu este persoana cu handicap grav(accentuat). Mama este insotitor al fratelui. Pe numele fratelui (persoana cu handicap psihic) este ... (vezi toată discuția)