avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces castigat , ce facem mai departe ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces castigat , ce facem mai departe ?

Buna ziua , Tatal meu a castigat un proces de munca si instanta obliga societatea la care a lucrat sa-i dea tatalui meu o suma de bani . Hotararea o avem si este definitiva . Ce demersuri trebuie sa facem in continuare pentru a recupera acesti bani ? Mergem la un executor sau instiintam noi societatea ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: elena cati , utilizator 08:48, 8 Aprilie 2011
Aveti hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie? daca nu se investeste cu formula executoriedupa care faceti o somatie de plata catre societatea respectiva. daca nu achita in termen, mergeti cu hotararea la un executor judecatoresc si puneti in executare societatea respectiva. Succes
Solicitati instantei investirea hotararii cu formula executorie,dupa care demarati procedura executarii
Initial comunicati debitorul
Acesta poate sa se supune hotararii si sa achite obligatiile dispuse de instanta ,sau nu ,caz in care trebuie sa apelati la executor judecatoresc care va demara procedura executarii silite
Legalizati hotararea si mergeti cu ea la executor. Nu se investeste cu formula executorie, este executorie de drept.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
ContSters199098, utilizator
Hotararea este legalizata , este executorie insa am dorit sa scutim costurile unui executor , va multumesc foarte mult pentru raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua martis gabriel martis gabriel am castigat in instanta,fiind victima intr-un dosar penal,o suma de bani,cum fac sa intru in posesia banilor? va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)