avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

Buna ziua!

Revin cu aceasta intrebare deoarece nu am primit nici un raspuns.
Sunt angajat la un operator de telefonie fixa care face disponibilizari. In urma unui examen ratat postul a fost desfiintat , intrand pe lista disponibilizatilor. Am facut un dosar social care a fost aprobat si mi-a fost repartizata o functie cu o retributie mai mica decat salariul pe care il aveam cu 55 la suta. Mi-a fost comunicat ca , daca nu accept postul si salariul pot fi dat afara fara sa mai beneficiez de salariile compensatorii sau pot pleca de buna voie prin acordul ambelor parti cu salarii compensatorii. Mentionez ca eu nu vreau sa raman fara servici deoarece sunt unic intretinator de familie , sotia fiind disponibilizata acum un an din aceeasi firma si am si un copil minor .
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla daca nu sunt de acord cu diminuarea salariului in asemenea hal , dar nici cu plecarea prin acordul partilor (articolul 55)?

Am uitat sa mentionez ca am un handicap gr 2 iar postul pe care mi l-au oferit nu il pot exercita datorita acestui handicap. Am adus la cunostinta celor de la resurse umane acest lucru , dar acestia au spus ca este singurul post pe care mi-l pot oferi.

Astept raspuns urgent
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pot intra in somaj? narcis-andrei narcis-andrei am lucrat la primaria s.3, sunt in CCC, la finalul acestuia pot intra in somaj chiar daca nu se fac disponibilizari si cui ma adresez la serv. Resurse Umane? (vezi toată discuția)
Concediere smadu nona maria smadu nona maria daca am fost concediata cu art.65 / 1 am dreptul la salariile compensatorii conform contractului colectiv de munca din cadrul institutiei unde am ... (vezi toată discuția)
Codul muncii art.55 lit.b george cornea george cornea Buna ziua. Beneficiez de un salariu net timp de 12 luni in urma disponibilizarilor individuale cu acordul partilor din codul muncii art.55 lit.b;Societate pe ... (vezi toată discuția)