Buna ziua
Sunt angajata noua la o societate la care contabilitatea pana in acest an s-a tinut de catre o firma de contabilitate.
Tin sa va spun ca eu nici pana in ziua de azi n-am o balanta la 31.12.2007 si culmea,acum mi s-a spus ca bilantul anului trecut trebuie auditat.
M-ar interesa conditiile in care e obligatorie auditarea, si daca de-acum incolo in fiecare an va trebui s-o facem.
Va multumesc mult.
Nu s-a predat Bilantul pe anul 2007 ????
Auditul financiar se face la urmatoarele categorii de societati: - banci si institutii financiare; - companii de asigurare si reasigurare; - firme listate pe pietele bursiere; - companii organizate ca societati nationale; - firmele care au beneficiat de imprumuturi garantate de stat; - societatile care au beneficiat de fonduri comunitare nerambursabile; - IMM-urile care depasesc doua din cele trei criterii de marime - numar de salariati, valoarea activelor, cifra de afaceri.
Persoanele juridice care întocmesc situaţii financiare individuale la 31 decembrie 2007 potrivit Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, întocmesc şi prezintă fie situaţii financiare anuale, fie situaţii financiare anuale simplificate astfel:
a) persoanele juridice, care la data bilanţului depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii: total active: 3.650.000 euro; cifra de afaceri netă: 7.300.000 euro; număr mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50, întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind: bilanţ (cod 10); cont de profit şi pierdere (cod 20); situaţia modificărilor capitalului propriu; situaţia fluxurilor de trezorerie; note explicative la situaţiile financiare anuale.
Situaţiile financiare anuale întocmite de persoanele juridice prevăzute la alin. (a) sunt auditate potrivit legii.