avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale auditare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

auditare?

Buna ziua
Sunt angajata noua la o societate la care contabilitatea pana in acest an s-a tinut de catre o firma de contabilitate.
Tin sa va spun ca eu nici pana in ziua de azi n-am o balanta la 31.12.2007 si culmea,acum mi s-a spus ca bilantul anului trecut trebuie auditat.
M-ar interesa conditiile in care e obligatorie auditarea, si daca de-acum incolo in fiecare an va trebui s-o facem.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:14, 16 Iunie 2008
Nu s-a predat Bilantul pe anul 2007 ????
Auditul financiar se face la urmatoarele categorii de societati: - banci si institutii financiare; - companii de asigurare si reasigurare; - firme listate pe pietele bursiere; - companii organizate ca societati nationale; - firmele care au beneficiat de imprumuturi garantate de stat; - societatile care au beneficiat de fonduri comunitare nerambursabile; - IMM-urile care depasesc doua din cele trei criterii de marime - numar de salariati, valoarea activelor, cifra de afaceri.

Persoanele juridice care întocmesc situaţii financiare individuale la 31 decembrie 2007 potrivit Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, întocmesc şi prezintă fie situaţii financiare anuale, fie situaţii financiare anuale simplificate astfel:

a) persoanele juridice, care la data bilanţului depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii: total active: 3.650.000 euro; cifra de afaceri netă: 7.300.000 euro; număr mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50, întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind: bilanţ (cod 10); cont de profit şi pierdere (cod 20); situaţia modificărilor capitalului propriu; situaţia fluxurilor de trezorerie; note explicative la situaţiile financiare anuale.
Situaţiile financiare anuale întocmite de persoanele juridice prevăzute la alin. (a) sunt auditate potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie legala de auditare financiara robertsega32 robertsega32 Care sunt societatile care au obligatia legala de auditare financiara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Bilant la 30.09.2018 pentru distribuirea dividendelor ratfelicia ratfelicia Buna ziua, La bilantul (interimar) de la 30.09.2018 , pentru distribuirea dividendelor in cursul anului 2018, oare trebuie si notele ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare contawest contawest La data de 31.12.2012 am depasit limitele celor doua criterii de marime total active si nr.mediu de salariati ce situatii financiare de depun? Va multumesc, (vezi toată discuția)