avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sentinta finala la judecatorie - la politie alt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sentinta finala la judecatorie - la politie alt rezultat !?

Buna ziua. Va rog sa ma luminati dvs. in privinta urmatoarei neconcordante:

In data de 4 dec 2009 am avut un accident din care s-a soldat cu o vatamare usoara a unui conductor de pe un scooter (a primit 11 zile de concediu medical si mi s-a intocmit dosar penal). Permisul de conducere mi-a fost retinut cu mentiunea pana la finalizarea dosarului si mi s-a eliberat dovada de circulatie pe 15 zile apoi am tot prelungit dovada cu 30 zile pana in 17 oct 2010.
Dosarul de la parchet a fost trimis la judecatoria Blaj, iar dupa 2 amanari si 2 infatisarii mi s-a dat sentinta : 6 luni de suspendare si inca 2 ani si 5 luni urmarire. Am fost informat ca daca ramaneam cu cele 6 luni de suspendare mi se anula carnetul de conducere.
Asadar la 15 oct 2010 am facut apel la tribunalul Alba-Iulia, in data de 7 martie 2011 incheindu-se apelul/recursul avand ca rezultat doar amenda penala.
Mentionez ca am primit dovada de ciruculatie pana in 17 oct 2010 data dupa care nu am mai primit dovada de circulatie.
Culmea si neconcordanta in care sunt nelamurit (ca sa nu spun stupefiat) este ca in cursul zilei de ieri (05 apr 2011) am primit o instiintare prin care la data de 04 mar 2011 mi s-a anulat dreptul de a conduce incepand cu aceeasi data.
De unde amenda penala => anulare permis si asta INAINTE de a se incheia apelul - 07.03.2011?

Daca este de ajutor numarul dosarului penal: 511/191/2010

Va multumesc anticipat pentru ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: justlivefree , utilizator 15:56, 7 Aprilie 2011
vedeti ca in finalul dispozitivului spune ca men'ine celelalte dispozitii, daca sentinta primei instante mentioneaza suspendarea permisului...atunci...
:O Cum se anuleaza un permis cand recursul este in derulare ? Asa tam nesam ii trece prin cap la nea`Garcea ca are nevoie de o noua vila? #-o
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
justlivefree, utilizator
Daca recursul este in curs de solutionare ,obtineti un certificat de grefa din care sa rezulte ca dosarul este pe rol in vederea solutionarii acestuia ,certificat pe care ar fi bine sa il depuneti insotit de un memoriu la politie
Dosarul a fost solutionat in data de 7 martie 2011 la 3 zile DUPA ce s-a emis decizia politiei de a anula permisul primind doar amenda penala .
Formulati sesizare la IGPR-Directia Circulatie Rutiera,la care atasati copie de pe adresa prin v-a fost anuntata anularea pemisului inainte de data pronuntarii instantei de recurs si copie de pe sentinta dvs de condamnare definitiva

Din punct de vedere legal,daca sentinta a fost amenda penala,permisul se anuleaza,urmand sa depuneti actele pentru redobandirea acestuia in termen de sase luni de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare.

Raspunsul cu privire la datarea adresei de la politie trebuie sa va vina de la organele pe care le sesizati in legatura aceasta situatie.
Indiferent de greseala si de cui i-ar apartine culpa emiterii adresei,urmeaza sa suportati rigorile legii,astfel cum am aratat mai sus,mai precis ,aceasta greseala sau eventual,nu va exonereaza cu nimic

Alte discuții în legătură

Permis suspendat si dosar penal ce e de facut? abusarajamil abusarajamil am o problema cu permisul meu de conducere problema in felul urmator in data de 6.4.2013 sambata am fost oprit in cluj napoca de catre echipaj de politia si ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis scooter 50 Claudiu323 Claudiu323 Buna ziua am si eu o intrebare.ACUM 7 luni am fost prins in timp ce conduceam un scooter si mi sa intocmit un dosar penal . Pot sa imi fac permisul intre ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul in cazul acesta? AchimLorand AchimLorand Buna seara , am si eu o mica intrebare , la acre nu dau nici cum de capat , unii zic ca nu se anuleaza altii zic ca se anuleaza ma refer avocati , si nu stiu ... (vezi toată discuția)