avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cheltuieli de executare
Discuție deschisă în Executare silită

cheltuieli de executare

buna seara
am avut un proces in urma caruia am avut de platit o suma de bani, creditorul avand ipoteca pe apartamentul meu... s-a ajuns la executare silita... la primul termen cand s-a scos apartamentul la licitatie, am depus la biroul executorului judecatoresc dovada achitarii debitului catre creditor(doar suma pe care am fost obligat sa o platesc prin hotararea judecatoreasca)
acum am primit o noua instiintare prin care sunt informat ca la prima licitatie nu s-a prezentat nimeni si urmeaza o a doua licitatie...
am luat legatura cu executorul si mi-a spus ca in cazul in care nu achit si cheltuielile de executare silita imi vinde apartamentul...

este posibil sa faca acest lucru? sau doar vrea sa ma intimideze?

multumesc
Cel mai recent răspuns: blitzmate , utilizator 20:02, 10 Aprilie 2011
Procedura de executare silita prevede si onorariu executor care trebuie recuperat de la partea executata
eu inteleg ca trebuie platit si executorul... insa atata timp cat eu am achitat suma prevazuta in hotararea judecatoreasca, poate sa-mi scoata la licitatie apartamentul strict pentru recuperarea cheltuielilor de executare?
Daca plata impusa in hotararea judecatoreasca s-a achitat dupa demararea procedurii de executare silita ,onorariul executor ,si alte cheltuieli trebuiesc recuperate
Domnule, cheltuielile de executare inclusiv onorariu de executor, sunt primele care trebuiesc platite, conform ordinii de distribuire stabilite de Codul de Procedura Civila. Asadar, pe ele le-ati platit, a mai ramas practic diferenta din creanta datorata.

Ptr ca ati platit de buna voie, daca onorariul este mare- si merita efortul, faceti o contestatie la executare in care solicitati diminuarea onrariului de executor. El nu merita onorariul maxim ptr ca nu a facut mare lucru, dvs ati platit de buna voia-pana la urma.

Daca aveti nevoie va ajut si cu o speta care sa va ajute sa va formulati contestatia la executare.
Exbrom... parca esti contra executorilor judecatoresti...tii cu lupul :)
Cheltuielile de executare + onorariul se recupereaza primele si sunt suportate de catre debitor. Si cu asta punct. Trebuie platita si aceasta suma.
Cine stabileste ce suma merita executorul sau nu? Din moment ce are marja intre atat si atat - Daca suma se incadreaza acolo e ok.
Plus ca tine cont - s-a ajuns la procedura de licitatie, deci extrem de avansat, stii si tu ca ai cate ceva de facut pana la licitatie :)

Alte discuții în legătură

Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Am o nelamurire.Creditorul a deschis actiune de executare silita a unui imobil detinut cu debitorul.Debitorul a reusit sa il convina sa renunte la ... (vezi toată discuția)
O hotarare judecatoreasca si 2 dosare executionale vidoqc vidoqc Bună ziua! Împreună cu soția am pierdut un proces, iar Hotărârea Judecătorească a rămas executorie. BEJ a pus în executare hotărârea și a ... (vezi toată discuția)