avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul pensiei conform Legii nr. 263/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul pensiei conform Legii nr. 263/2010

1.In decizia de pensionare primita in data de 05.04.2011 conform Legii 263/2011 se specifica un numar de puncte calculat conform OUG 209/2008 .Este vreo deosebire intre cele 2 acte normative privind sporul acordat pentru gr. a II a de munca? mai este in vigoare OUG 209/2008?
2.La pct.F din decizie se specifica :stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca = 1 luna si 27 de zile .
este vorba despre concediul medical ? s-a luat in calcul la stabilirea cuantumului pensiei?
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
bosanceanugheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:27, 25 Aprilie 2011
bosanceanugheorghe a scris:
HRISTOS A INVIAT
Am primit Buletinul de calcul a pensiei pentru limita de varsta ,in care nu sunt mentionate urmatoarele:
1.daca s-a luat in calcul perioada stagiului militar (25%din salarul mediu brut)
2.modul de calcul a punctelor suplimentare pentru grupa aIIa de munca
3.o perioada de 1 an si 3 luni lucrata in gr.II (trecuta in cartea de munca)
4.sumele contributive din anul 2011(lunile ianuarie, februarie si 7 zile din martie)
5.procentul de 5% pentru pensia suplimentara este trecut numai pana la data de 01.04.2001.
Ce ma sfatuiti sa fac ?(termen depunere contestatie =04.05.2011)
Va multumesc

Adevarat a inviat!

Va rog din nou sa nu mai deschideti noi discutii pe aceeasi tema. Imi este imposibil sa dau altceva decat raspunsuri superficiale si incorecte daca raspund in 10 topicuri despre aceeasi problema. Din acest motiv am renuntat sa raspund celor care nu inteleg acest lucru si continua sa apese pe butonul "pune o intrebare in Forum" in loc sa apese pe butonul "raspunde".

Acum raspunsurile:

1. Daca in buletinul de calcul apare perioada de stagiu militar, inseamna ca la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat 25% din castigul salarial mediu brut. Asta este o chestiune pe care o face aplicatia informatica.
:) Vreti sa scrie in buletin "august 19xx-august 19xx - stagiu militar - 25% din castigul salarial mediu brut"? Nu se poate.

2. Modul in care se determina punctajul suplimentar pentru perioada lucrata nu va aparea niciodata in buletinele de calcul. Este ca si cum ati vrea ca in buletinele de calcul sa apara modul de calcul a punctajului mediu anual. In legatura cu acest punctaj ati primit buletinul despre care am discutat mai sus.

3. Da, asta este o problema. Daca perioada este trecuta in carnetul de munca, in 30 de zile faceti contestatie. Inteleg ca sunteti programat in audienta la directorul casei de pensii in 10 mai. Daca se rezolva aceasta problema, puteti sa renuntati la contestatie.

4. La acest punct trebuie sa-mi spuneti cand ati depus cererea la casa de pensii, cu ce data vi s-au stabilit drepturile de pensie si despre ce categorie de pensie este vorba (scrie in decizie). Sunt sigura ca le-ati scris in alte discutii, dar nu le voi citi. Vedeti de ce nu pot raspunde intrebarilor? Pentru ca datele sunt risipite in mai multe topicuri.
Ati lucrat in aceasta perioada? Daca ati lucrat, angajatorul a platit CAS?

5. Dupa data de 1 aprilie 2001 baza contributiva care este avuta in vedere la determinarea punctajului mediu anual este cea care rezulta din declaratiile nominale depuse lunar la casa de pensii de catre angajatori. Deci, dupa aceasta data, sporurile si adaosurile cu caracter permanent si alte sume pentru care s-a retinut si virat CAS sunt incluse in suma totala si nu apar defalcat in buletinul de calcul, intrucat angajatorul nu le-a declarat defalcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie Dimi Martha Dimi Martha Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa-mi fie recalculata pensia la cerere deoarece suspicionez ca s-a gresit ceva la calcul. ... (vezi toată discuția)
Punctaj suplimentar conform oug nr. 209/2008 marco171164 marco171164 buna ziua.va deranjez cu o intrebare daca se poate.sunt pensionar incepand cu data de 02.12.2009 -stagiu complet de cotizare(lg.19/2000)20 ani 0 luni -total ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie dontucatalin dontucatalin Buna, de curand tatal meu a iesit la pensie cu conditii deosebite de munca la varsta de 55 ani si 11 luni , cu o pensie de 1233 lei, conform anilor de ... (vezi toată discuția)