avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necorespundere profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necorespundere profesionala

Buna ziua!
Ajutati-ma va rog cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Daca la evaluarea pentru concedierea pe motiv de necorespundere profesionala trec evaluarea cu bine(daca asta e posibil) angajatorul ar trebui sa renunte la decizia de concediere?

2. Din cate am inteles angajatorul are obligatia sa imi ofere un alt post conform cu pregatirea pe care o am, as vrea sa stiu daca postul poate fi din toata tara sau doar din judetul in care locuiesc?
Daca ar fi din alt judet, nu as avea cum sa merg. In conditia in care se poate oferi si din alt judet si il refuz pe motive lesne de inteles care e urmatorul pas?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 15:02, 7 Noiembrie 2011
da, daca treceti cu bine de evaluare nu ar trebui sa va dea afara pe motiv de necorespundere profesionala.
cu privire la faptul ca firma ar putea sa va ofere un post in alt judet corespunzator aceluiasi nivel de pregatire, daca dvs il refuzati poate fi un motiv de concediere.
[EDITAT link]
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
In cazul in care mi se acorda post in alt judet si nu il accept pe ce motiv ma concediaza?

Pot beneficia de somaj in cazul concedierii pentru necorespundere profesionala si refuzul unui post in alt judet?
andda2u a scris:

In cazul in care mi se acorda post in alt judet si nu il accept pe ce motiv ma concediaza?


Codul muncii prevede ca angajatorul are obligaţia de a-i propune salariatului alte locuri de muncă vacante în unitate, compatibile cu pregătirea profesională .
In caz contrar, va solicita sprijinul AJOFM.
În cazul în care salariatul nu îşi manifestă consimţământul în termenul prevăzut de lege, precum şi după notificarea cazului către agenţia teritorială de ocupare a forţei de muncă, angajatorul poate dispune concedierea salariatului.



Pot beneficia de somaj in cazul concedierii pentru necorespundere profesionala si refuzul unui post in alt judet?


Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare; .......
Prin urmare, daca va concediaza in baza art.61 lit.d C.mun. puteti beneficia de indemnizatia de somaj.

Tinand cont de faptul ca acum este in vigoare noul Cod al muncii, in ce sens s-au schimbat prevederile in discutie pe acest fir? Se mai poate primi somaj in caz de necorespundere profesionala?
1. Din acest punct de vedere Codul muncii nu s-a modificat, la art.61, lit.d) este prevazuta concedierea salariatului in cazul in care nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.
2. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune ca acest mod de concediere nu este imputabil salariatului si acesta poate beneficia de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv de necorespundere profesionala ralu86 ralu86 Buna seara, Am mare nevoie de asistenta privind situatia in care ma aflu. Dupa o experienta de aproape 4 ani in cadrul unei companii multinationale(pe care ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Necorespundere profesionale - urgent eujad eujad Daca un salariat TREBUIE dat afara ptr necorespundere profesionala cum tb procedat?are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)