avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare a indemnizatiei pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului

Buna ziua,

1.Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu concediul prenatal sau cel de lauzie pt obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului?
2. In situatia in care am o sarcina gemelara, voi beneficia de indemnizatie dubla de crestere a copiilor sau...? Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 7 Aprilie 2011
1. Este obligatoriu efectuarea concediului postanatal pentru a se beneficia de indemnziatia pentru CCC ... in cazul mamelor care doresc sa intre in CCC.

2. Cuantumul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2)—(4) din OUG nr.111/2010 se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru gemeni elabina elabina Va rog sa imi spuneti si mie cat va fi indemnizatia ptr cresterea a 2 gemeni? (vezi toată discuția)
Sarcina gemelara cris1agi cris1agi Buna ziua, Ma numesc Cristina si voi fi mama de gemeni. Am o nelamurire cu valoarea indemnizatiei pentru concediul maternal. Avand 2 copii, voi primi suma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2012 Consy13 Consy13 Buna ziua, Indemnizatia pentru crestere copil in cazul sarcinii gemelare se da pentru fiecare copil in parte? Eu ma incadrez ca venit la maxim de 3400 ron ... (vezi toată discuția)