avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

buna.tatal meu traieste cu o femeie de 6 ani,in casa lui.ea are pensie de 3 ani si o cheltuie in casa.ea sau copilul ei va face parte la mostenire dupa un numar de ani sau dupa decesul tatalui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 8 Aprilie 2011
Nu , concubina tatalui dvs. sau copilul ei nu il vor mosteni pe tatal dvs.
copii vor avea un drept de creanta asupra bunurilor dobindite impreuna in timpul convetuirii. in acest caz copii au vocatie succesorala numai asupra bunurilor proprii ale parintilor.
nu au dr la mostenire
simona iancu a scris:

buna.tatal meu traieste cu o femeie de 6 ani,in casa lui.ea are pensie de 3 ani si o cheltuie in casa.ea sau copilul ei va face parte la mostenire dupa un numar de ani sau dupa decesul tatalui?

ei pot sta impreuna si 40 de ani ca daca relatia lor nu este oficializata, nici doamna, nici copilul ei, nu vor mosteni absolut nimic de la tatal dvs.
Concubina tatalui dvs si fiul ei nu vor avea calitatea de mostenitor la
decesul tatalui dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenire casa din partea tatalui ani.nastase ani.nastase tatal meu are 4 copii cu 4 femei,nefiind casatorit niciodata civil cu mama mea la fel cu si ce cele 3 femei.mama s-a despartit de el,neplatidu-mi pensie ... (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Mostenire nagykari nagykari Buna ziua, tata a trait 11 ani cu o concubina care a decedat anul trecut, in decursul acestor 11 ani tata a cumparat un apartament -din sursele lui financiare ... (vezi toată discuția)