avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicit sfaturi in legatura cu o Marca inregistrata la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicit sfaturi in legatura cu o Marca inregistrata la O.S.I.M

Buna ziua!

As dori sa rog comunitatea acestui forum foarte util sa ma ajutati cu sfaturi si informatii in legatura cu o Marca inregistrata la O.S.I.M.

De mai mult de un an sunt posesorul unei Marci inregistrate la O.S.I.M.
Denumirea Marcii inregistrate o numesc in cele ce urmeaza Marca X.
Marca X este comercializata in Romania de catre mii de societati comerciale in magazine fizice, in magazine virtuale in toate farmaciile existente, in toate hypermaketurile cat si in toate magazinele naturiste.
De asemenea multi producatori din Romania fac produse cu numele Marca X si le comercializeaza en-gross catre mari si mici comercianti astfel, creaza venituri importante de bani.
Produsele se gasesc pe piata chiar sub denumirea Marcii mele X si sub alte forme ca fiind parte componenta a altor produse amestecate intre ele si pe ambalajele acestor produse printre altele este mentionat asa cum este firesc si Marca X.
Un aspect important este ca, am solicitat oferte de preturi de la cei mai mari producatori si comercianti din Romania al Marcii X si am primit de la toti ofertele de pret solicitate, ba chiar de la unul cel mai mare am si achizitionat produs cu numele Marca X pentru a avea o dovada precum ca genereaza venituri incalcand dreptul meu de proprietate.
In solicitarea ofertelor de pret nu am mentionat ca sunt titularul de drept al marcii X.
As mentiona faptul ca, nu doresc sa ma opun comercializarii acestor produse pe piata pentru ca ar insemna un lucru negativ, dar as dori sa beneficiez de drepturile ce revin in aceasta situatie pentru ca in acest scop am creat Marca X.
Intrebarea mea este:
Care sunt pasii de urmat pentru ca sa pot beneficia de avantajele inregistrarii Marcii X.

Va multumesc pentru atentie si pentru raspunsurile dvs.

Cu deosebita stima, Florin

Cel mai recent răspuns: Marka , utilizator 06:05, 12 Aprilie 2011
Conform Legii nr. 84/1998, privind marcile si indicatiile geografice, modificata si completata prin legea nr. 66/2010, si republicata in 2010, art.36, inregistrarea marcii confera titularului un drept exclusiv asupra marcii. El poate cere instantei sa interzica tretilor sa foloseasca in activitatea lor comerciala, fara consimtamantul titularului:
a)un semn identic cu marca pentru produse sau servicii identice cu acelea pentru care marca a fost inregistrata
b) un semn care, ar produce confuzie in perceptia publicului
c) un semn identic sau asemanator
De asemenea, titularul poate cere in instanta sa fie interzis tertilor:
a) aplicarea semnelor pe produse sau ambalaje
b)oferirea produselor sau comercializarea sub acest semn
c) importul sau exportul prodiselor sub acest semn
d) utilizarea semnului pe documente sau pentru publicitate
De asemenea, poate cere despagubiri si chiar interzicerea folosirii marcii.
Dupa cum constatati, aveti suficiente posibilitati. Trebuie doar sa uzati de ele.
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspunsul acordat.
I-mi cer scuze pentru descrierea scurta facuta initial si acum i-mi dau seama ca nu am dat prea multe detalii fapt care a creat raspunsul dvs.
Doresc sa mentionez ca, punctele a-d le cunosc din momentul inregistrarii Marcii X si acestea sunt aratate si pe site-ul O.S.I.M.
Pot spune ca inteleg clar randurile dvs. dar nu prea m-am lamurit si as dori sa revin cu urmatoarele precizari:
Nu doresc interzicerea folosirii Marcii X.
Nu neaparat doresc sa solicit despagubiri, iar daca as solicita nu stiu cum sa o fac si nici care ar fi procedura, cat si valoarea despagubirilor care ar putea fi solicitata.
Intrebare 1:
Pentru a solicita instantei interzicerea tertilor sa foloseasca Marca X trebuie sa identific toti utilizatorii, comerciantii, producatorii, en-gros-istii, en-detail-istii si sa-I chem intr-un process?
Intrebare 2:
In cazul, in care m-as adresa unei instante in scopul sus-amintit, cat timp ar dura un asemenea proces?
Intrebare 3:
Care ar fi costurile unui asemenea process?
Intrebare 4:
Cum s-ar putea evalua eventualele despagubiri si de catre cine?
Intrebare 5:
Care ar fi primul pas si cel mai indicat pas de facut din partea mea?
In final as dori sa mentionez ca nu as dori neaparat interzicerea folosirii marcii, as fi cel mai multumit daca Marca X se foloseste cat mai mult, dar sa pot beneficia de un anumit procent cat de mic, dar sa fie.
As mai mentiona aspectul ca, in afara de faptul ca mii de societati comerciale vand produse cu denumirea Marca X, mai exista foarte, foarte multe societati si farmacii care, au si folosesc numele inregistrat de mine la O.S.I.M.; Exemplu Farmacia Marca X, sau SC.Marca X S.R.L.
Intrebare 6:
Pot sa le solicit acestora schimbarea denumirii lor?
Va multumesc pentru atentia, rabdarea si raspunsurile dvs.

Cu stima Florin
1-da; identificarea insemnand :denumire, sediu, rprezentant legal, nr de inmatriculare la Registrul comertului etc; daca nu doriti interzicerea puteti cere obligarea lor la palta unei taxe de folosire a marcii dvs.
2-nu se poate aprecia durata procesului deoarece pot interveni o serie de evenimente care sa duca la amanari; in plus lunile iulie si august sunt luni de vacanta judecatoreasca-la care se mai renunta in ultima vreme datorita multimii proceselor aflate pe rol-
3-taxa de timbru calculata la valoarea estimata a despagubirii, ex: intre 388,01 si 3879,00 este de 37 + 8% pentru ce depaseste 388 lei etc
4-prin apreciere, apoi in instanta se va dispune o expertiza
5- identificarea utilizatorilor
6-da
Buna ziua!

Va multumesc pentru raspunsurile acordate si pentru promtitudinea de care ati dat dovada.

Cu stima, Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire marca fara acord Lipi Lipi Cum se procedeaza cu cei care folosesc fara acordul meu marca pe care o am inregistrata la OSIM? Ii chem in judecata ca sa-i oblig sa nu mai foloseasca ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca Patricia_Lucia Patricia_Lucia Buna ziua . Va rog daca se poate , sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Daca inregistrez o marca,mai exista un site cu aceeasi denumire, insa ... (vezi toată discuția)