Avem o hotarare def.si executorie.litigiu de munca unde in dispozitiv suntem obligati la reincadrarea persoanei pe vechiul post(care acum nu mai exista in
organigrama ,fiind redus prin aplicarea OUG.63/2010) Am depus recurs dar se pare ca am depasit termenul de 10 zile si recursul nostru va fi sigur respins ca fiind tardiv
( inca nu s-au citat partile ,dar este ca si sigur depasit cu o zi ).Avocatul nostru ne spune ca putem face cerere de revizuire acum a primei hotarari de la Tribunal chiar daca am depus si recursul.Ma intereseaza exact ultima zi de depunere a cererii de revizuire ,data comunicarii hot.def.si exec.fiind 11.03.2011(data postei)Mai suntem in termen,sau a expirat si termenul de o luna?Mai exista o parere,cum ca acest termen de o luna se calculeaza de la data cand hotararea va deveni si irevocabila(adica atunci cand va fi declarat recursul tardiv ,numaram 30 sau 31 de zile si si in acest termen depunem cererea de revizuire?am dubii)
Potrivit codului de procedura civila, termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Data data comunicarii este 11.03.2011 , atunci ultima zi de depunere a cererii de revizuire este 11.04.2011.
ati ales gresit sa promovati o cerere de revizuire intrucat hotararea judecatoreasca nu e irevocabila. e doar definitiva. partea adversa in mod cert va invoca inadmisibilitatea cererii dvs. insa ultima zi cand ati fi in termen e 11.04.2011.
ati ales gresit sa promovati o cerere de revizuire intrucat hotararea judecatoreasca nu e irevocabila. e doar definitiva. partea adversa in mod cert va invoca inadmisibilitatea cererii dvs. insa ultima zi cand ati fi in termen e 11.04.2011.
De cand nu se poate exercita revizuirea impotriva unei hotarari definitive?
:offtopic:
Incercati sa nu mai postati mesaje doar de dragul postarii ...
1. tardivitatea recursului este relativa... deci numai daca aceasta exceptie va fii invocata !
2. 30 zile de la comunicare termenul pentru revizuire cu toate ca nu consider a se incadra pe pct.-ul 1.
3. verificati poate va incadrati pe un alt punct.